50. извођење представе Сладолед

Представа Сладолед Мира Гаврана у режији Спасоја Ж. Миловановића премијерно је изведена на сцени Народног позоришта Ниш 9. фебруара 2019. године. Глумице Ивана Недовић и Нађа Недовић Текиндер 9. априла 2024. године у 20.00 извешће 50. пут ову дуодраму на новоотвореној Малој сцени Народног позоришта Ниш. 

815A5067.jpg

Са подједнаким реакцијама публике на домаћој сцени, представа је и на фестивалима у земљи и иностранству наилазила на топли пријем код публике.

Сладолед је узео учешће на фестивалима: Гавранфест у Прагу, ХАБС у Херцег Новом, Позориште у коферу у Штипу, Гавранфест у Мадлениануму у Земуну, Међународни Фестивал малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву, Балкан Театар Фест у Димитровграду, Театар у једном дејству у Младеновцу. На Фестивалу дуодраме у Тополи, Ивана Недовић добила је Награду за најбољу глумицу Фестивала, а представа је проглашена најбољом.

815A5125.jpg

На гостовањима у Подгорици, Мадлениануму, позоришту ,,Бора Станковић“ у Врању, Народном позоришту Лесковац, Краљевачком позоришту, на Данима Ромулијане у Зајечару и центрима за кутлуру у Сокобањи и Сурдулици, дугим аплаузима поздрављане су глумице које су посебним глумачким умећем тумачиле ликове мајке и ћерке.

815A5749.jpg

Сви успеси и трајање представе Сладолед указују на то да ће она имати дуг позоришни живот, на нашу и на радост публике.

Tagovi

Komentari (0)