3x3 баскет на Тргу војводе Радомира Путника у Крагујевцу

На Тргу војводе Радомира Путника у организацији Кошаркашког савеза Србије и 3x3 баскет Србија уз подршку града Крагујевца, први пут у самом центру града, у свом природном окружењу, како кажу организатори, одржан је професионални баскет турнир  А категорије у оквиру РОДА 3x3 првенства Србијe  који је окупио 16 професионалних екипа најбољих из Србије. 

 5.JPG 

Крагујевац је већ више од деценију домаћин турнира 3x3 који се традиционално одржава два пута годишње, али ове године први пут у мају у оквиру програма обележавања Дана града, каже Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Ове године као велики спектакл на реновираном Тргу у центру града где је окупљен велики број грађана и веома сам срећан сам због тога, казао је Стевовић истичући да ова врста баскета окупља све већи број пратилаца и као учеснике и као публику и зато ћемо наставити да радимо у овом духу.  Имамо изузетну вишегодишњу сарадњу са Кошаркашким савезом Србије а сада та сарадња прераста у нешто више јер је Крагујевац спреман да буде домаћин значајних спортских манифестација.   

Крагујевац је познат као један од најквалитетнијих турнира у нашој земљи и региону а ове године је 14. издање од када је још давне 2011. године установљен као професионални ФИБА баскет турнир, каже Ненад Танасијевић, генерални секретар Националног спортског савеза. Оно што је овога пута ново у Крагујевцу  је да се одржава баш тамо где је природно станиште 3x3 баскета - центар града у урбаном делу где се окупља велики број људи и где је први пут постављена целокупна 3x3 професионална опрема, монтажне трибине и много других садржаја за публику и учеснике, казао је Танасијевић.

Крагујевац је био домаћин новогодишњег 3x3 турнира током којег се у хали Шумадија сајма такмичило 70 екипа у осам категорија.

Tagovi

Komentari (0)