3на3 репрезентација Србије поново шампион Европе

Мушка 3х3 репрезентација Србије поново је постала шампион Европе! Наш национални тим освојио је треће узастопно европско злато, пошто је на Европском првенству које се одржава у Паризу победиo Литванију – 20:14.

 image5.jpg

Четвртфинални меч против репрезентације Француске био је “загравање” за освајање титуле. Србија је савладала “триколоре” резултатом 20:17, а меч је наша репрезентација у највећем делу контролисала и привела усешно крају. Најефикаснији у нашем тиму био је Мајсторовић са 9 (2), а пратили су га Васић са 7, те Ратков и Пашајлић са по 2 постигнута поена.
Полуфинале је била реприза полуфинала из Токија са Олимпијских игара – поново исти противник, неугодна репрезентација Русије. Ипак, овога пута се није понови сценарио из Токија, јер је наша екипа изузетно квалитетном игром (нарочито у одбрани) савладала ривала, резултатом 18:13. Овога пута најефикснији у редовима Србије био је Пашајлић са 8 (2), док је Васић постигао 4, а Ратков и Мајсторовић по 3 поена.

image-3.jpg
У финалном мечу су се састале заиста две најквалитетније екипе на турниру – Литванија и Србија. Подсећамо да је последњи меч истих ривала био у полуфиналу Европског првенста у Дебрецину 2019. године, где је Србија славила. Ипак, меч најбоље две екипе на турниру је био све осим изједначене борбе ривала. Србија је од првог минута наметнула свој ритам и само после првих пар минута у којој је била изједначена борба, уследила је доминација Србије која је из минута у минут увећавала своју предност за коначних 20:14. Васић и Пашајлић су били најефикаснији са по 8 постигнутих поена, Ратков је убацио 4, док је Мајсторовић био без поена у овом мечу.

image-3.jpg
Мирослав Пашајлић је, иако новајлија у тиму, проглашен за МВП играча читавог турнира, што доказује квалитет који поседује. Овом титулом мушка сениорска 3х3 репрезентација Србије завршила је ову сезону на најбољи могућ начин и поправила утисак са Олимпијских игара. Подесћамо да су уз екипу све време били тренери Марко Ждеро и Данило Лукић, уз физиотерапеута Стојана Субашића, и селектора мушких 3х3 репрезентација Србије Горана Војкића.

 

ИЗЈАВЕ
Дејан Мајсторовић

– Освојили смо по трећи пут Европско првенство, а утисци су феноменални. Јуче смо после лоше одиграног баскета изгубили од Украјине и мислим да је управо тај пораз и био добар по нас – добили смо један шамар. Данас смо играли много боље и знали смо да ћемо одбраном освојити турнир. То смо и урадили јер смо примили 17, 13 и 14 поена. Васић је решио финале са две “двојке”, а потом је Пашајлић узео ствар у своје руке и испробијао Противничку обрану, тако да су њих двојица одиграли пре свега сјајно у нападу, а сви заједно смо играли перфектно у одбрани и заслужено освојили златну медаљу трећи пут заредом.

Александар Ратков

– Презадовољан сам након финала. Нисмо имали пуно времена за тренинг, али мислим да смо показали да смо тим и свако је дао максимум. Држали смо се заједно и резултат није изостао. Атмосфера је била сјајна и било је заиста уживање играти пред нашим навијачима у овом прелепом амбијенту. Драго ми је да смо показали карактер и да смо узели злато.

Мирослав Пашајлић

– Цео турнир био изузетно тежак, а ми смо се као екипа окупили само неколико дана пре њега. Нов је тим и први пут смо играли заједно. Захвалио бих се свима у Србији који су нас пратили, свим људима у Паризу који су дошли да нас подрже, јер смо имали стварно огромну подршку. Такође бих се захвалио целом стручном штабу – Ждеру, Лукићу, Субашићу и Војкићу, који су били са нама и помогли нам на овом путу, као и Кошаркашком савезу Србије за подршку и услове за припреме. Ипак, највећу захвалност дугујем своји саиграчима.

Михаило Васић

– Хвала свима на подршци, дали смо све од себе и поправили смо резултат са ОИ. Надам се да ћемо уз услове које смо имали током припрема и за Олимпијске игре, али и за ово првенство, наставити да освајамо медаље.

Tagovi

Komentari (0)