38 српских атлетичара на Балканиjади у Смедереву

74. Првенство Балкана за сениоре и сениорке одржаће се 26. и 27. jуна 2021. године на несвакидашњоj атлетскоj стази унутар Смедеревске тврђаве коjа jе саграђена у 15. веку.

kv-sponsors.jpg

Град Београд и Смедерево ће бити домаћини такмичарима из 19 земаља чланица Балканске атлетске федерациjе, коjи ће окупити преко 450 атлетичара, тренера и официjелних лица. Свечано отварање планирано jе за 26. jун у 15.30 часова.

Првенство Балкана представља jедно од наjмасовниjих атлетских такмичења, коjе ће служити као своjеврсна припрема за организациjу Светског атлетског првенства у дворани, коjе ће бити одржано у марту 2022. године.

Савезни селектор Един Зуковић позвао jе 20 атлетичарки и  18 атлетичара у репрезентациjу Србиjе за поменуто такмичење. Позив нашоj репрезентациjи налази се у прилогу.

Од страних такмичара треба истаћи Андреаса Воjта коjи jе аустриjски атлетичар и коjи ће трчати на 5000 м, Тихомира Иванова из Бугарске коjи има лични рекорд у скоку увис чак 2.31 м, младог атлетичара из Грчке Еманула Каралиса коjи jе европски вицешампион (до 23 године) у скоку мотком и има лични 5.71 м, као и Измира Смаjлаjа из Албаниjе коjи jе шампион Евопе у скоку удаљ са Европског првенства у дворани у Београду 2017. године.

Српски атлетски савез обезбедио jе Ливе стреам оба дана шампионата путем Telegraf.rs i Youtube saveza - https://www.youtube.com/channel/UC5TveYrmjA210Uz4FJjy-RA .

Све инфромациjе везане за Првенство Балкана налазе се на нашем саjту - https://sas.org.rs/balkan-athletics-senior-championships/ .

Официjелно возило Балканског шампионата jе марка Volskwagen коjи су нам за оваj догађаj обезбедили 4 аутомобила од коjих jе jедно возило ID.3 на електрични погон.

Tagovi

Komentari (0)