3 НА 3: Прва титула за светског шампиона и то на домаћем терену

РОДА 3×3 караван не губи време, након Пожаревца, зауставио се у Новом Саду и донео нам прави спектакл.

 

Новосађани су се и овог пута показали као сјајни домаћини, па је публика испред СПЕНС-а имала прилику да ужива у врхунском баскету. Имали смо прилику да гледамо неке од најбољих светских баскеташа, који су у потпуноти оправдали очекивања.

WhatsApp-Image-2020-09-27-at-17.29.16.jpeg

Након узбудљиве и неизвесне групне фазе, у полуфинале су се, очекивано, пласирале екипе Новог Сада, Уба, Тути Фрутија и Но Хао. Сјајних потеза, наравно, није мањкало, а имали смо прилику да видимо и нешто несвакидашње – Душан Домовић Булут против Новог Сада. После велике борбе, питање победника решио је Дејан Мајсторовић поенима са линије пенала, па су се Новосађани пласирали у финале победом над Тути Фрутијем са 21:19.

У финалу их је чекао Уб, који је победом над Но Хао, можда и убедљивије него што се очекивало, са 21:15 и обезбедио своју пету борбу за титулу ове сезоне.

Овог пута остали су без трофеја. После велике борбе, Нови Сад је показао зашто је најбоља екипа на свету и славио је са 21:15. Већ средином утакмице Нови Сад је стигао до солидне предности, а иако је Уб покушавао да се врати, овог пута шут са дистанце није функционисао, па је изостала победа.

За победника је спреман чек на 100.000 динара, док је другопласирани тим добио 20.000 динара и опрему Kошаркашког савеза Србије.

Kада је реч о јуниорској конкуренцији, у великом финалу Оџаци су победили Kрупањ резултатом 16:8.

Tagovi

Komentari (0)