ОСМИ НОВИ ТВРЂАВА ТЕАТАР

Нови Сад, 31. август 2021. – Данас jе у Српском народном позоришту одржана конференциjа за медиjе, поводом предстоjећег Амбиjенталног позоришног фестивала Нови тврђава театар, коjи се одржава од 3. до 8. септембра, у Вили Станковић у Чортановцима.

 Konferencija1.jpg

На конференциjи су говорили уметничка директорка и селекторка фестивала Вида Огњеновић, редитељ Дино Мустафић и глумци из представе Живот се са мном много поиграо: Гордана Ђурђевић Димић, Аннамариа Серда, Сања Ристић Краjнов, Наташа Станишић, Jугослав Краjнов, Милош Ђуровић, Золтан Молнар, Мариjа Меденица и Мило Лекић.

Селекторка Вида Огњеновић jе представила овогодишњи репертоар фестивала, на коме се нашло пет представа позоришта из земље и из региона.

- 3. и 8. септембар: Живот се са мном много поиграо, р: Дино Мустафић, Нови тврђава театар

- 4. септембар: Остаjем остати, р: Габриела Црнковић, самостална истраживачка продукциjа групе глумаца из Новог Сада

- 5. септембар: Jугославиjа, моjа дежела, р: Марко Мисирача, копродукциjа Гледалишча Копер (Словениjа) и Позоришта Приjедор (Република српска, БиХ)

- 6. септембар: Несрећни, р: Иштван Албу, Позориште Фигура Студио (Румуниjа)

- 7. септембар: Берачи снова, р: Божидар Ђуровић, Звездара театра

 

 „Желела сам да селектоване представе у центар стављаjу човека, његову судбину, срећу и несрећу, његов профил и његов хумани наступ према свету. Надамо се да ћемо вас оваквим репертоаром уверити да постоjи такво позориште – постоjи зато што jе театарска уметност, иначе, свемоћна... Зато што позориште види и у мраку“, истакла jе о овогодишњоj селекциjи Вида Огњеновић.

Све представе почињу у 20 часова. Карте за фестивал се продаjу путем Гигс Тиx-а, а цена поjединачне улазнице jе 1000 динара, док комплет карата за све представе износи 4000. У цену карте урачунат jе и превоз до Чортановаца, коjи ће бити организован сваке вечери из Новог Сада и Београда. Аутобус из Новог Сада полазиће са аутобуске окретнице у центру, код Хотела Центар у 19 часова, а превоз из Београда кретаће са стаjалишта код Пете београдске гимназиjе у 18 и 30х.

Tagovi

Komentari (0)