ОДБОЈКА Маjа Огњеновић - Надам се успешном лету

СЕНИОРКЕ

 

Езаџибаши, за коjи наступаjу Маjа Огњеновић и Тиjана Бошковић, можда ниjе успео да у финалу Лиге шампиона надигра Вакифбанк, коjи са клупе предводи Ђовани Гвидети, селектор Србиjе, али jе иза себе оставио сjаjну сезону.

 cl32.jpg

Непосредно након финалне утакмице, Маjа Огњеновић, капитен Србиjе, сумирала jе целокупну сезону, коjа jе по њеним речима и без пехара била задовољаваjућа. 

„Када се сезона опише као успешна, а трофеjа нема, онда ту нешто ниjе у реду. Међутим, морамо бити задовољни, али и поносни, jер играти два финала ниjе мала ствар. У оба случаjа, и против Фенербахчеа и против Вакифбанка, видело се да смо близу и да смо екипа коjа jе достоjна тако великих утакмица. Иако сам задовољна, некако сам се надала да ће одлазак из Езаџибашиjа бити крунисан са бар jедним трофеjом, што се ниjе десило. Ипак, срећна сам и поносна што сам била део оваквог клуба коjи jе jедан од наjбољих и наjуспешниjих у коjима сам играла“, истакла jе Маjа.

Након паузе, коjу jе одлучила да направи претходног лета, Огњеновићева се враћа у репрезентациjу Србиjе, са коjом ће настоjати да поново направи одличне резултате. 

„Већ сам рекла да Србиjа припада наjбољим светским селекциjама. Не могу рећи да постоjи неки терет или притисак, али се сада зна да су очекивања увек на наjвишем нивоу. Очекуjу нас Лига нациjа, Европско првенство и оно наjважниjе, квалификациjе за Олимпиjске игре. Надам се да ћемо имати jедно успешно лето и да ће се све завршити онако, како и планирамо“, закључила jе српска репрезентативка, први техничар наше селекциjе. 

Женску сениорску репрезентациjу Србиjе ове године очекуjе Лига нациjа, Европско првенство и квалификациjе за Олимпиjске игре.

Маjа Огњеновић и Тиjана Бошковић су добиле заслужени одмор, али ће се током jуна прикључити екипи. Наша репрезентациjа прву званичну утакмицу, у оквиру Лиге нациjа 2023, игра против Сjедињених Америчких Држава у среду, 31. маjа, од 16.00 часова у Анталиjи. 

 

Tagovi

Komentari (0)