Олимпиjски комитет Србиjе снажно уз наjбољег спортисту света Новака Ђоковића

Олимпиjски комитет Србиjе на челу са председником Божидаром Маљковићем изражава снажну подршкунаjбољем спортисти светанашем Новаку Ђоковићу.

 Novak-1-scaled-e1641563790265.jpg

Своjим односом према Србиjи, националном тиму и сваком такмичењу на коjем jе наступао под заставом наше земље увек jе неговао наjвиши степен патриотизма, али jе у исто време у сваком тренутку показивао изузетно поштовање према противницима без обзира из коjе земље долазили.

Новак Ђоковић, четвороструки учесник Олимпиjских игара. Поред тога, Новак Ђоковић jе осведочени хуманитарац и филантроп коjи jе увек и без разлике помагао свима коjима jе помоћ била потребна. Понашаjући се на таj начин и на терену и ван њега, увек jе деловао у складу са наjчистиjим људским принципима и у корак са олимпиjским вредностима.

 Novak-i-Bozidar-Maljkovic-scaled.jpg

Новак Ђоковић и Божидар Маљковић, полазак на ОИ Токио 2020

Управо зато Олимпиjски комитет Србиjе позива на подршку четвороструком учеснику Олимпиjских игара и осваjачу бронзане олимпиjске медаље из Пекинга у моменту када доживљава наjвећу људску и спортску неправду. Он jе спортским достигнућима, понашањем и односом према људима у Аустралиjи од прве године када jе наступао на jедном од наjпрестижниjих тениских турнира, доказао колико поштуjе земљу домаћина, обичаjе, али и правила коjа су стављана пред њега и друге спортисте.

„Наjоштриjе осуђуjемо поступке везане за наступ Новака Ђоковића на турниру у Аустралиjи и сматрамо да наjбољи тенисер света ниjе заслужио овакав третман и однос. Посебно смо разочарани начином на коjи локални медиjи у Мелбурну и jедном делу света представљаjу наjбољег тенисера света.

Веруjем да jе обавеза комплетне светске спортске заjеднице да негуjе и чува спортисте као што jе Новак. Не само због његових спортских резултата, већ и због ширине и спремности да искаже jасне ставове по многим питањима коjи се тичу и важних друштвених тема. Ретки су спортисти таквих капацитета и зато имамо обавезу да их чувамо, а не да их трошимо“, рекао jе Божидар Маљковић.

Олимпиjски комитет Србиjе ће, као и до сада, учинити све да помогне и заштити не само Новака Ђоковића, већ и све наше остале спортисте када год jе то потребно.

 

Tagovi

Komentari (0)