ОДБОЈКА - Велико финале фестивала Трофеj Одбоjкица одржано у Крушевцу

ВЕСТИ ИЗ ОСС – „ОДБОJКИЦА“

Караван младости, забаве, весеља, игре и спорта, у оквиру фестивала Одбоjкашког савеза Србиjе под називом “Трофеj Одбоjкица”, дочекао jе велико финале. Данас jе у Хали спортова у Крушевацу, у сарадњи са Одбоjкашким савезом Крушевца, организована финална манифестациjа прве сезоне, а учестовавало jе преко 700 деце из читаве Србиjе.

 okr.jpg

Данашњи финални фестивал отворила jе Невена Плавшић, помоћник градоначелник за омладину и спорт Града Крушевца, а присутни су били и Петар Богуновић, председник Одбоjкашког савеза Воjводине и потпредседник Одбоjкашког савеза Србиjе, Милован Стоjадиновић, председник Одбоjкашког савеза Нишавског округа, Зоран Дебељковић, председник Одбоjкашког савеза Браничевско – Подунавског округа, Љубодраг Бркић, генерални секретар Одбоjкашког савеза Нишавског округа и Лазар Jовић, председник Одбоjкашког савеза Крушевца. 

Почетак великог финала уприличио jе и дечиjи хор “Нада Поповић”, коjи jе извео химну Србиjе, Боже правде.  

Са малишанима се данас дружила и комплетна женска кадетска репрезентациjа Србиjе, коjа jе слободан дана током дугих припрема за Балканиjаду и Европско првенство, одлучила да искорити како би уприличила данашњу манифестациjу. Такође, Андриjа Вуликић, техничар суботичког Спартака и повремени репрезентативац Србиjе, био jе део данашњег дружења.   

Као и обично, малишани су играли мини-одбоjку на четири терена, учествовали у аренама изазова где су се доказали у вештинама са лоптом и вежбама физичке културе. Решавали су задатке примерене њиховом узрасту у оквиру наше “Одбоjкица мозгалице”, упознали су и маскоте наших партнера из Водаводе и добили специjалне налепнице са Водавода суперхероjима и решавали слагалицу. Баш као што jе то био случаj и на претходним турнирима, велики броj родитеља, бака и дека, осталих чланова породице и другара, бодрило jе своjе наjмилиjе, што jе додатно улепшало данашњу манифестациjу.

На краjу, сви учесници финалне манифестациjе добили су златне медаље, коjе су поделиле кадеткиње Србиjе, али и сви присутни одбоjкашки радници. Поред одличjа, малишани су добили дипломе, сакупљали су интересантне стикере за своjа постигнућа, а наjсрећниjи и наjвештиjи су кућама понели и лепе дарове од компаниjе ПЕАК и Одбоjкашког савеза Србиjе.

Иновативни концепт “Одбоjкица”, за децу узраста од 10 до 12 година, коjи jе кренуо у децембру из Књажевца, где се преко 300 малишана из целе Србиjе дружило, играло мини-одбоjку, забављало у спортско-рекреативним изазовима и анимирало уз забавне и едукативне садржаjе, показао се као изванредна идеjа. Из месеца у месеца, организациjу су преузили Обреновац, Горњи Милановац, Лесковац, Златибор и Биjељина, да би се данас у Крушевцу на сjаjан начин окончала прва сезона у коjоj jе учествовало више од 3000 деце из целе Србиjе, али и из Републике Српске.  

Идеjа концепта уз мото "ИГРАМО СЕ И СВИ ПОБЕЂУJУ" jе током претходних седам месеци и добила своjу потврду. Деца у наjмлађем узрасту, имали су прилику да се играjу и забаве у атмосфери коjа промовише вредности за коjе се ми, као савез, залажемо.

Придружите нам се и растимо заjедно, jер нас ускоро очекуjу нове авантуре. Видимо се у следећоj сезони!

 

Tagovi

Komentari (0)