ОДБОЈКА - Кадеткиње Србиjе на припремама до среде

КАДЕТКИЊЕ – XВII СП 2021.

 

Женска кадетска репрезентациjа Србиjе, играчице рођене 2004. и млађе, већ 11 дана тренираjу у Дивчибарама, на Маљену и припремаjу се за XВII СП 2021, коjе ће се одиграти од 20. до 29. септембра у Дурангу, у Мексику. Кадеткиње Србиjе ће у Дивчибарама тренирати до среде, 15. септембра, а пут у Мексико jе предвиђен за петак, 17. септембар.

DB - ZORAN GAJIC I KADETKINJE SRBIJE.jpg

На припремама jе 15 играчица, а у Дурангу неће играти Александра Узелац, примач, коjа jе већ играла ове године за сениорке Србиjе у III Лиги нациjа 2021. и за jуниорке Србиjе на XXI СП 2021, када jе освоjена вицешампионска титула. По пропозициjама ФИВБ, играчица може играти у jедноj години наjвише на два такмичења Светске одбоjкашке федерациjе, у различитим категориjама.

Кадеткиње Србиjе ће играти у А групи XВII СП 2021. у Дурангу са Мексиком, Камеруном, Канадом и Пољском. У Б групи ће играти Италиjа, Турска, Перу, Египат и Доминиканска Република, у Ц групи САД, Румуниjа, Нигериjа, Таjланд и Порторико и у Д групи Бразил, Русиjа, Бугарска, Аргентина и Словачка.

 

КАДЕТКИЊЕ – XВII СП 2021. – ДУРАНГО, МЕКСИКО (20 – 29. СЕПТЕМБАР):

А ГРУПА: МЕКСИКО, КАМЕРУН, СРБИJА, КАНАДА, ПОЉСКА

Б ГРУПА: ИТАЛИJА, ТУРСКА, ПЕРУ, ЕГИПАТ, ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА

Ц  ГРУПА: САД, РУМУНИJА, НИГЕРИJА, ТАJЛАНД, ПОРТОРИКО

Д ГРУПА: БРАЗИЛ, РУСИJА, БУГАРСКА, АРГЕНТИНА, СЛОВАЧКА

 

Пласман у осмину финала избориће по 4 селекциjе из све 4 групе, док ће петопласиране селекциjе оформити групу за пласман од 17. до 20. места.

Од осмине финала играће се елиминациони мечеви, па ће победници изборити пласман у четвртфинале, а поражени ће наставити такмичење у разигравању за пласман од 9. до 16. места.

Победници четвртфиналних мечева ће се пласирати у полуфинале, а поражени ће играти у разигравању за пласман од 5. до 8. места.

Кадеткиње Србиjе (Србиjе и Црне Горе) играле су седам пута на до сада одиграних XV СП. На свом првом учешћу у Пољскоj 2003. године заузето jе девето место. У Мексику 2007, Србиjа jе била четврта, 2009. у Таjланду кадеткиње Србиjе су заузеле друго место и освоjиле сребрну медаљу, а 2011. у Турскоj су заузеле треће место и освоjиле бронзану медаљу. На СП 2013. одиграном у Таjланду, кадеткиње Србиjе су заузеле шесто место СП 2015. у Перуу пето место, а на СП 2017. у Аргентини 13. место. На седам одиграних шампионата одиграле су 52 утакмице и оствариле 35 победа, уз 17 пораза и сет количник 122:57, односно 67,31 одсто победа.

 

Новица Сарић

Tagovi

Komentari (0)