ОДБОЈКА - Четврти турнир проjекта Трофеj Одбоjкица одржан у Лесковцу

ВЕСТИ ИЗ ОСС – „ОДБОJКИЦА“

Караван младости, забаве, весеља, игре и спорта, у оквиру фестивала Одбоjкашког савеза Србиjе под називом “Трофеj Одбоjкица”, стигао jе и у Лесковац. Данас jе у Спортскоj хали Партизан у Лесковцу организована нова, четврта по реду, манифестациjа, а учестовавало jе преко 450 деце из преко 30 клубова са 35 екипа (25 женских и 10 мушких) коjи припадаjу регионалним центрима Београд, Крагуjевац, Лесковац, Ниш, Заjечар и Косово и Метохиjа, од чега jе било преко 100 дечака и 100 наших малишана са Косова и Метохиjе.  

 ole4.jpg

У хали Партизан присутни су били представници многоброjних медиjа, фестивал jе отворила мр Бранкица Стаменковић, чланица Градског већа, а учеснике jе поздравио господин Горан Цветановић, градоначелник Лесковца. 

Малишани су играли мини-одбоjку на четири терена, учествовали у аренама изазова где су се доказали у вештинама са лоптом и вежбама физичке културе. Решавали су задатке примерене њиховом узрасту у оквиру наше “Одбоjкица мозгалице”, сликали се са нашим маскотама у фото арени, упознали и маскоте наших партнера из Водаводе и добили специjалне налепнице са Водавода суперхероjима и решавали слагалицу.

ole6.jpg

Сви учесници су добили дипломе, сакупљали интересантне стикере за своjа постигнућа, а наjсрећниjи и наjвештиjи су кућама понели и лепе дарове од компаниjе ПЕАК и Одбоjкашког савеза Србиjе.

Баш као што jе то био случаj и на првом три турнира, коjа су одржана у Књажевцу, Обреновцу и Горњем Милановцу, велики броj родитеља, бака и дека, осталих чланова породице и другара, подрило jе своjе наjмилиjе, што jе додатно улепшало данашњу манифестациjу.

Иновативни концепт “Одбоjкица”, за децу узраста од 10 до 12 година, коjи jе кренуо у децембру из Књажевца, где се преко 300 малишана из целе Србиjе дружило, играло мини-одбоjку, забављало у спортско-рекреативним изазовима и анимирало уз забавне и едукативне садржаjе, показао се као изванредна идеjа. 

Велики броj клубова широм земље заинтересован jе за организациjу овог догађаjа, а деца са одушевљењем ишчекуjу прилику за дружење са своjим вршњацима. 

Одбоjкашки савез Србиjе позива људе коjи воле спорт, коjи се баве радом са децом, физичком културом или образовањем уопште, да нам се придруже и у наредним манифестациjама коjе ће се до jуна одржати jош пет градова, уз велике финале у Београду.

Идеjа концепта уз мото "ИГРАМО СЕ И СВИ ПОБЕЂУJУ" има за циљ да се деци, у наjмлађем узрасту, пружи прилика да се играjу и забаве у атмосфери коjа промовише вредности за коjе се ми, као савез, залажемо.

Придружите нам се и растимо заjедно!

 

Tagovi

Komentari (0)