Топола
ОПШТИНСКО ВЕЋЕ - ТОПОЛА

Општинско веће чине Председник општине, заменик председника општине и чланови Општинског већа. Председник општине је председник Општинског већа.

  • Владимир (Томислав) Радојковић председник општине Топола

    Рођен 26. августа 1972. године у Београду. Отац двоје деце.

    По занимању дипломирани економиста. Економски факултет завршио је у Крагујевцу.

    Запослен у Пореској управи Крагујевац. Од 2005. до 2019. године шеф је експозитуре у Тополи, а од 2019. је Порески инспектор филијале у Крагујевцу.

    Члан је надзорног одбора Државне лутрије 2007. године.

    Од 2004. године одборник је Скупштине општине Топола у свим сазивима. Члан је општинског Већа 2005.

    Од 29. априла 2021. године председник је Скупштине општине Топола, а од 10. марта 2022. председник општине Топола.

 
  • Мирко Радовановић заменик председника општине Топола

    Рођен 8. маја 1970. године у Тополи. Отац двоје деце.

    По занимању учитељ. Вишу Педагошку академију завршио у Београду, а Педагошки факултет у Јагодини и стекао звање дипломираног учитеља.

    Од марта 1994. до марта 2022. године радио као учитељ у свом родном селу Винча. За то време обављао је разне друштвене функције: Председник омладине МЗ Винча, председник скупштине МЗ Винча, председник савета МЗ Винча, секретар ФК “Винча”, члан црквено грађевинског одбора у Винчи, у три мандата председник Уније синдиката ОШ “Живко Томић” Доња Шаторња.

    На свом породичном имању бави се успешно воћарством. Добитник са супругом награде 3. место за најлепше двориште у општини Топола и 3. место за најлепши детаљ у дворишту (ограда од ружа пузавица у дужини од 100 метара).

    Политички врло активан. У претходном мандату члан општинског Већа, а у овом мандату општински одборник до избора на функцију заменика председника општине Топола 10. марта 2022. године.

 
  • Драган Јовановић из Блазнаве – задужен за област изградње, инфраструктуре и Општинске управе

    Рођен 05.03.1972. године, оснивач и председник политичке странке Боља Србија. Оснивач радње и приватног предузећа ,,Блазналукс“ доо пре више од 20. година.  Председник Управе јавног предузећа Склоништа Србије од 2004-2008. Председник Скупштине општине Топола од 2004-2020. Народни посланик у три мандата у Скупштини Србије – 2008. 2014 и 2016. године.

 
  • Саша Обрадовић – задужен за област социјалне политике и пољопривреду

    Рођен 31.10.1974. године у Београду, општина Савски венац. Завршио Вишу технолошку школу за неметале. Ожењен, отац два детета. Председник је МЗ Доња Шаторња. Последњих 15 година бави се воћарством.

 
  • Милан Радојевић – задужен за област функционисања рада месних заједница

    Рођен 1966. године у Јунковцу. Пољопривредни техничар.  Аутопревозник, предузетник и пољопривредник.

 
  • Сања Петровић – члан општинског Већа за област социјалне заштите, родне равноправности и рада са младима

    Рођена 24.9.1973. године у Београду. По занимању Струковна мецицинска сестра. Запослена у Дому здравља “Свети Ђорђе” у Тополи 25 година, од тога 13 година на руководећем месту главне сестре опште медицине. Својим знањем и залагањем активно учествовала у пројекту који је резултирао повећањем доступности здравствене делатности становништва кроз отварање одсека кућног и палијативног лечења. Ментор многим младим сестрама које су данас професионално остварене и запослене у дому здравља. Активни предавач на семинарима и симпозијумима Удружења здравствених радника Србије. Удата, мајка апсолвенткиње Економског факултета у Београду.

 
  • Милутин Стевановић, дипл. ецц. из Тополе – Члан општинског Већа за област надзора над радом јавних предузећа и финансије.