Топола
Туризам

Међународни фестивал кратког еколошког и туристичког филма „СИЛАФЕСТ“ jе део ланца Међународног комитета  за туристичке фестивале „CIFFT“. У овоj мрежи фестивала „СИЛАФЕСТ“ се налази високо позициониран -  међу наjбољим фестивалима ове врсте у свету коjи се одржаваjу у Њуjорку, Лос Анђелесу, Варшави, Берлину, Кану, Порту, Бечу, Истанбулу... Међународни комитет  за туристичке фестивале налази се под патронатом  Агенциjе Уjедињених нациjа одговорне за промоциjу  одрживог и универзално приступачног туризма „UNWТО”.

SilaFest-min.JPG

Фестивал се већ 12 година одржава у Великом Градишту, организатори фестивала су Туристичка организациjа општине Велико Градиште и агенциjа „Алтернатива“ из Београда. Подршку фестивалу даjу Министарство трговине, туризма и телекомуникациjа, Туристичка организациjа Србиjе, Висока Туристичка школа струковних студиjа са Новог Београда као и многоброjни приjатељи фестивала. Ова jединствена туристичко-еколошка манифестациjа на нашим просторима, окупља филмске ствараоце - режисере, продуценате и друге твораце туристичких и еколошких филмова из читавог света коjи уђу у ужи избор, туристичке раднике, професоре и студенте.

Silafest3-min.JPG

Чланови жириjа Фестивала су 11 година били наjеминентрниjи филмски радници у свету међу коjима и они коjи су за своj рад добли награду „Оскар“ у Лос Анђелесу.  Довољно jе на интернету укуцати Zbigniew Zmudski или Colin Arthur и свима ће бити jасно а каквим се филмским уметницима ради.

Silafest2-min.JPG

Поред овога, Фестивал редовно организуjе округле столове о екологиjи, одрживом туризму, споцифичностим туризма у заштићеним зонама и слично. Сваке године током фестивала се организуjу стручне филмске радионице  о филмскоj музици, драматургиjи туристичког и промотивног филма, важности сценариjа и томе слично... Ове године СИЛА-ФЕСТ фестивал одржаће се од 30. августа до 5. септембра.