Љубовија
СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

Спортски савез општине Љубовија представља кровну спортску организацију на територији наше општине. Основан је 11.03.2013.године у Љубовији са циљем да обједини све спортске клубове и организације који делују на територији општине Љубовија.

Циљ Спортског савеза општине Љубовија је да својим деловањем доприноси промоцији и развоју спорта како стварањем неопходних услова за бављењем истим тако и укључивањем што већег броја деце и младих у локалне спортске клубове и организације.

Чланови Спортског савеза општине Љубовија су Општински фудбалски савез Љубовија,

mart2.jpeg

карате клуб "Дрина", ( Карате клуб "Дрина" основан је 10. септембра 1975. године. То је најтрофејнији клуб у нашој општини.
Карате клуб "Дрина" основан је 10. септембра 1975. године. Најтрофејнији клуб у Љубовији има око 60 редовних чланова. Такмичари овог клуба су до сада освојили преко 600 медаља. Најуспешнији такмичари су Марија Савић (кате), и Марија Тодоровић (борбе).

Кошаркашки клуб "Љубовија"  - Женски кошаркашки клуб "Љубовија" је основан 1976. године. Клуб се тренутно такмичи у Б Женској лиги.

mart3.jpeg

кошаркашки клуб "Младост",

mart4.jpeg

шах клуб "Дрина", рафтинг клуб "Дринска регата" као и планинарски клуб "Торничка Бобија".

Најмлађи, али међу најатрактивнијим клубовима је свакако и Рафтинг клуб "Дринска Регата" основан 2007. године. Овај наш клуб је члан Рафтинг Савеза Србије и такмичи се у Првој Националној Рафтинг Лиги Србије.

drinskaRegata.jpg
Највећи успех клуба је забележен у такмичарској 2010. години када је у Првој Националној Рафтинг Лиги Србије освојено друго место, док је у такмичарској 2012. заузета четврта позиција. Скипери нашег клуба су обучени за руковање најмодернијим чамцима и опремом на дивљим водама.