Љубовија
Градска библиотека Милован Глишић

Главни носилац и координатор културних догађања у општини је Градска библиотека “Милован Глишић“ (бивши Дом културе), која је смештена у општинском центру-насељу Љубовија. Библиотека је у потпуности преузела функцију бившег дома културе и највећи део активности из области културе и уметности. Поред своје основне делатности, библиотека је организатор позоришних и биоскопских представа, изложби, промоција, гостовања и пратећих манифестација.

12Ljpg11414januar2L1212januar212.jpeg

Библиотека "Милован Глишић" у Љубовији постоји од 1939. године, која је тада била у саставу Народног универзитета. Према подацима објављеним у тадашњој штампи, наредне године је набављено 400 нових књига и уписано 100 сталних читалаца. После рата, библиотека ради самостално све до 1965. године, када је поново припојена Народном универзитету.

Под данашњим називом Библиотека „Милован Глишић“ ради од 31. јануара 1996. године када је према одлуци оснивача СО Љубовија формирана као једина институција културе у овој општини. Да би као таква задовољила све културне потребе становништва поред основне делатности Библиотека се бави и кинематографскком делатношћу, културно-образовном, сценском, издавачком...

Дигитална библиотека Љубовије представља колекцију дигитализованих докумената из завичајног фонда библиотеке "Милован Глишић" који својим садржајем и формом чине део културне баштине Љубовије и околине.