Чајетина
Туристичка организација "Златибор"

 

Туристичка организација "Златибор"

Logo TOZ

Туристичка организација "Златибор"
Адреса: Миладина Пећинара 2, 31315 Златибор
Телефон: +381 31 841 646+381 31 845 103
Факс: +381 31 841 646
E-mail: info@zlatibor.org.rs
Web: www.zlatibor.org.rs
Директор: Владимир Живановић

Туристичка организација "Златибор" је основана 2000. године, а наследник је Туристичког савеза Општине Чајетина. Седиште ТОЗ-а је на Златибору.

Основне делатности организације су унапређење и промоција туризма Златибора, подстицање изградње туристичке инфраструктуре и уређење простора, организовање и учешће у туристичким и другим манифестацијама и скуповима, као и друге активности које су непосредно везане за туризам.

Туристичка организација настоји да јавности што боље презентује туристичку понуду Златибора, тако да се највећи део напора усмерава на израду писаних и аудио визуелних средстава које дистрибуира на самом Златибору, као и на разним презентацијама у земљи и иностранству. Такође, ова организација, настоји да побољша квалитет туристичког производа Златибора и стално ради на побољшању свих фактора који могу имати утицаја на њега. Задњих година доста је учињено на развоју туристичких микро дестинација тако да се већ у близини свих туристичких атракција развија и сеоски туризам. За госте Златибора се свакодневно организују и веома квалитетни излети у пратњи стручних туристичких водича.

Туристичка организација "Златибор" спада у ред најуспешнијих туристичких организација у Србији, што потврђују многобројне престижне награде добијене од еминентних институција из области туризма и привреде.

О успешном раду Туристичке организације "Златибор" показује и број од преко двеста педесет хиљада посетилаца који остваре преко милион ноћења годишње.

Пошто бринемо о нашим посетиоцима и њиховом мишљењу, они могу доставити своје предлоге и сугестије у поштанско-туристичко сандуче у облику бора који се налази у центру Златибора, или на адресу ТОЗ-а, а најкомплетније информације о примедбама и сугестијама гостију добијамо преко анкета које се могу попунити на десетак места на Златибору. Обрађени подаци са истакнутим жељама гостију се прослеђују надлежним установама и институцијама како би предузеле мера да Златибор постане још атрактивнија и занимљивија туристичка дестинација, и оправда очекивања бројних туриста који се за Златибор и његове природне лепоте емотивно вежу и постану стални гости наше планинске лепотице.

"Туристички цвет" је свакако највеће признање из области туризма које се нашло у витринама Туристичке организације "Златибор", а додељује га Туристичка организација Србије. Поносни смо добитници више Златних пехара и медаља, за разне категорије, које додељује Новосадски сајам. У низу признања ту су још и пехари Београдског сајма, Туристичка призма, Велико златно срце које додељује Интернационални центар за унапређење туризма и угоститељства, награда за најбољи пропагандни материјал који додељује Удружење бањских и климатских места Србије, као и низ диплома, плакета, захвалница и слично.