Чајетина
Спортски центар Чајетина

Спортски центар Чајетина

 TV Cajetina

Јавно предузеће Културно спортски центар Чајетина
Адреса:
 Краља Александра Карађорђевића 3, Чајетина
Телефон: +381 31 3832 256
Факс: +381 31 3831 160
E-mail: cajetina@ptt.rs
Web: www.zlatiborpress.rs
Директор: Никола Смиљанић

Јавно предузеће „Културно спортски центар Чајетина“ испрва је 1990. године основано као општинска установа под називом Културно спортски центар из Чајетине. Oдлуком СО Чајетина донетом 13. јула 2013. године Културно спортски центар од 1. септембра 2013. године мења статус и постаје Јавно предузеће. Основне делатности нашег предузећа јесу пружање услуга из области културе и спорта становницима општине, гостима, заинтересованим групама и појединцима, као и стручна, техничка, организациона и материјална помоћ другим физичким и правним лицима.

ksc.jpg

Културно спортски центар организационо је подељен на: сектор културе, сектор спорта, сектор информисања, службу одржавања и службу рачуноводства. У саставу предузећа налазе се: Дом културе у Чајетини, просторије „ТВ Чајетина“, Спортска дворана у Чајетини, објекат „Швајцарија“ са главним и помоћним фудбалским игралиштем, отворени спортски терени за мале спортове у Чајетини и више терена за мале спортове на Златибору.

Препознатљиви су и поносни на организацију традиционалних културно-спортско-туристичких манифестација: Сабор трубача западне Србије и Смотра народног стваралаштва, Дечји фестивал „Деца међу нарцисима“, ликовна колонија „Трнава“, турнир у малом фудбалу „Златибор“, Бизнис лига и многе друге.

Као суорганизатори или техничка и стручна подршка помажу следеће манифестације и догађаје: Културно лето на Златибору, Ерски кабаре у Чајетини, дочек Нове и Српске нове године на Златибору, а посебно истичу догађаје као што су: Сеоски вишебој у Јабланици, Пршутијада у Мачкату, Ракијада у Шљивовици, Златиборска песма у Рожанству, разни турнири и спортска такмичења (Гостиље, Рудине, Трипкова, Сирогојно и Јабланица).

Истичу квалитетну комуникацију и сарадњу са свим културно спортским центрима и општинама у нашој Зeмљи, као и пријатељске односе са врхунским спортским друштвима, клубовима и репрезентацијама код нас и у иностранству (ФК Партизан, ФК Црвена Звезда, КК Црвена Звезда, КК Партизан, ФК и КК Зета, КК Панатинаикос, репрезентације Црне Горе и Македоније и многи други), позориштима, дистрибутерским кућама и уметницима.

ЈП "Културно-спортски центар Чајетина", са седиштем у Чајетини, располаже са спортском двораном која се налази у Чајетини, која је удаљена од центра Златибора 5 километара, као и са модерним фудбалским стадионом "Швајцарија" и помоћним тереном који се налази у близини виле "Ловћен", Инстута за штитасту жлезду и метаболизам - Златибор "Чигота" и нове спортске дворане.

Дворана је идеална за припреме кошаркашких и одбојкашких екипа. У склопу дворане налази се и савремена теретана која је такође на располаганују спортистима.

Стадион је у употреби од лета 2004-те године, а уређен је по најсавременијим светским стандардима (дренажа, компјутеризовани систем за наводњавање, рефлектори за вечерње тренинге и утакмице).

Поред њега на располагању су и помоћни терен, трим стаза у боровој шуми, непосредно поред стадиона, као и наша спортска дворана у Чајетини и савремена теретана.

Поред спортских објеката, у оквиру  КСЦ "Чајетина'' послује Дом културе. Ова зграда опремљена је модерним намештајем, као и кино-опремом. Два пута недељно, у биоскопској сали Дома културе приказују се најновији филмски хитови.

Простор је погодан за изложбе, радионице и позоришне представе.