Чајетина
ЈП "GOLD GONDOLA ZLATIBOR"

ЈП "Gold gondola Zlatibor"

Logo

Јавно предузеће "Gold gondola Zlatibor"
Адреса: Александра Карађорђевића 34, 31310 Чајетина
Телефон: +381 31 3831 002
Факс: +381 31 3831 002+381 31 3831 250
E-mail:  cajetina@gmail.com
Web: www.goldgondola.rs
Директор: Бојана Божанић

"Gold gondola Zlatibor", као најдужа панорамска гондола на свету, представља нову туристичку атракцију.

Девет километара најмодерније ваздушне трасе златиборске гондоле повезаће центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера на којем ће се налазити међустаница. Гондола тренутно има капацитет 600 путника по сату у 55 засебних кабина са по 10 места. Максималан капацитет гондоле је 90 кабина и 1000 путника/х. Вожња Гондолом пружиће  импресивних 25 минута са невероватним погледом на живописне пејзаже Златибора.

Kabina

Срце гондоле налазиће се на међустаници код Рибничког језера, где је планиран развој пројекта Нови Златибор (туризам високе категорије, на преко 200 ха земљишта), док ће завршна станица гондоле бити на самом врху Торник, на висини од 1496м.

Очекивања су да се инвестиција у гондолу од 13 милиона евра врати кроз десет година када се очекује да Златибор постане најпосећенија туристичка дестинација у Србији и региону са 10 милиона ноћења годишње и око милион посетилаца.

   Kabina na sajmu

У сарадњи са реномираним француским произвођачем Компанијом Помагалски комплетна инсталација урађена је у складу са највишим стандардима заштите животне средине. Поштовање светских еколошких стандарда при градњи гондоле у складу је са напорима Општине Чајетина да постане прва еколошка општина у Србији.

Одлуком СО Чајетина 2015. године основано је ЈП „Голд гондола“ Златибор чија је основна делатност превоз путника. Поред прихода из основне делатности, предузеће приходе остварује и од маркетиншких активности.