Какве то идеале теледиригована колективна свест сипа у главу свакога кога захвати својом гравитацијом? То ћемо најбоље видети ако погледамо како би изгледало друштво које би саставили од идеалних примерака које нам бесомучно пропагира актуелна колективна свест.

Пре овог нашег малог путовања у будућност, у сутрашње друштво идеалних појединаца из данашње пропаганде, можда би ваљало да разјаснимо неколико полазних премиса. Обзиром да већ сада видим да ће текст бити дужи од онога што елементарна пристојност налаже, хајде да се договоримо - ово ће бити први, уводни део, а ускоро следи и наставак.

Први појам који захтева објашњење је гравитација. Како то колективна свест хвата појединца у свој гравитациони утицај? Да би ово разумели, морамо да се вратимо до основних закона класичне механике Сер Исака Њутна, уз малу напомену на почетку. Њутн никада није био физичар. У свом животу је свашта био - алхемичар, езотеричар, масон и ко зна шта још, али физичар није био никада. То што су његови закони класификовани у физику, није Њутнова кривица. У ствари, није ничија кривица, већ јасна намера оних који су баш негде у то време узурпирали сву власт у тумачењу науке. Они ту власт држе и данас.

Њутн је открио три велика закона који су високо изнад материјалног света, али им се као код сваког вишег закона, деловање простире и на све оне светове испод, у овом конкретном случају на материју.

Први је Закон инерције. Он гласи: Свако тело остаје у стању релативног мировања или равномерног праволинијског кретања све док га деловање или дејство другог тела не присили да то стање промени. Други Њутнов закон описује силу: Убрзање тела сразмерно је сили која на њега делује, а обрнуто је сразмерно маси тела. Трећи закон Сер Исака Њутна је банализован под именом Закон акције и реакције. Колико је ова проблематика далеко од физике и материјалног видећемо ако погледамо како он изворно гласи: За сваку силу акције која делује на неко тело постоји и сила реакције. Сила реакције је истог интензитета и правца као и сила акције али супротног смера. Важно је истаћи да се оне узајамно не поништавају, већ делују у различитим референтним системима, везаним за тело које је начинило акцију и тело које је реаговало. На крају, Њутн даје и посебан закон гравитације у коме привлачност доводи у директну пропорцију са масама два тела, а у обрнути однос од њиховог растојања.

Сада када смо се снабдели основним увидом у један део виших закона рецимо природе, можемо даље.

Шта је Њутн заиста рекао својим првим законом инерције? Рекао је да пад из Раја није као оно кад се тресне са крушке или крова на ледину. Пропадање на доле је константно кретање које неће бити заустављено без деловања довољно конкретне и довољно енергичне силе супротног смера. Дно или ледина не постоји, појединац или цивилизација могу да пропадају бесконачно у све дубље поноре или густине, односно дензитете.

Други Њутнов закон је нешто комплекснији. Померање у правцу духовности је обрнуто пропорционално маси. Маса зависи од количине везане материје, односно од тога колико сте уроњени у материјализам, са колико сте материјалних жеља, жудњи и порива отежали свој дух. Знате ону Исусову реченицу: Лакше ће камила проћи кроз иглене уши него богат у царство небеско. Сер Њутн је то само квантификовао, ништа више од тога, али и ништа мање.

Њутн у свом трећем закону долази до можда најинтригантније тајне овог света, детаљно описане у Јовановом јеванђељу. Суштина закона је да супротстављене силе акције и реакције делују у потпуно различитим, како их је Њутн назвао - референтним системима. То су два света, црни и бели који сваки за себе раде посао који им је поверен. Једни вуку на доле, други на горе. Тако стварају две јасно одвојене реалности од којих већина нас види само једну - ону на чију фреквенцију је наштеловао своју свест. Оне друге сматра или непостојећим или смртним непријатељима.

Истина, постоје и они, веома малобројни који не само да виде оба ова света, већ могу и да бораве у сваком од њих. У Исламу таква особа се назива Зулкарнејн, човек који живи у две ере или два света. Припадници реда Црвеног Змаја већ седам ипо миленијума обучавају своје витезове вештини како ући у пакао, тамо обавити задатак и после свега се вратити назад, потпуно чист. Постоје објективни разлози због којих нећу и не могу детаљно да говорим о њима, али да умеју - умеју. Чак су и Руси о томе написали књигу и снимили филм Ноћна стража.

Сада, када имамо оно што би се могло назвати заједничке основе, размислите до нашег следећег виђања о следећим питањима:

Где се у данашњем свету можемо сусрести са животом који је частан?

Шта су идеали данашњих људи?

Како се понаша идеалан мушкарац?

А идеална жена?

Видимо се ускоро. Дотле, мислим да знам шта је од понуђеног добро за мене. Исто тако, потпуно сам сигуран да ни из близа немам појма шта је добро за вас. Ако се икада нађете пред таквом дилемом, најбоље је да својом слободном вољом изаберете.

 

 

 

Доктор са Чубуре