Округли сто и културно-уметнички програм Савеза Срба у Румунији

На округлом столу „Срби у Румунији – садашње стање и перспективе“, који ће бити одржан у петак, 6. децембра, од 10 сати, биће представљен рад Савеза Срба у Румунији. Након тога, у 18 сати, планиран је пригодан културно-уметнички програм. Обе активности биће организоване у Галерији науке и технике САНУ.

Screenshot 2019-12-02 at 15.07.35.png

Одбор за проучавање националних мањина и људских права САНУ, који већ годинама један део својих активности посвећује Србима изван матичне земље, покренуо је иницијативу да културне и научне установе ових заједница представе своју делатност стручњацима и заинтересованој јавности у Србији. На овај начин, може се допринети бољој сарадњи на релацији матична земља – мањине у окружењу, пре свега на пољу науке и културе.

Савез Срба у Румунији је основан 1989. године, као кровна организација српске мањине са седиштем у Темишвару, са циљем да организује, помаже, координира и сам обавља научна истраживања о прошлости и савременој друштвеној стварности Срба у овој земљи. Савез има и богату издавачку делатност која се заснива на вишевековној традицији.

Програм округлог стола и културно-уметничког програма

 

Драгана Младеновић

Tagovi

Komentari (0)