Одржана седница Управног одбора АСС

 atletski-savez-srbije-7-830x0.jpg

 

На седници Управног одбора Атлетског савеза Србиjе донете су битне одлуке за предстоjећу сезону у 2018.години.

Атлетика коначно у Србиjи постаjе краљица спортова, и што jе наjважниjе постаjе све масовниjа због нових стаза, обjеката и организациjе такмичења у нашоj земљи.

Атлетски савез Србиjе усвоjио jе неке важне одлуке коjе ће оваj спорт jош више унапредити и донети нам нове шампионе.

  1. Нови председник стручног савета АСС биће Горан Обрадовић, тренер Иване Шпановић, коjи jе наjквалитетниjи стручњак у Србиjи. Уjедно jе измењен састав Комисиjе за лиценцирање тренера АСС, где ће председник такође бити Горан Обрадовић.
  2. АСС уводи Стручни штаб по групама дисциплина као и супервизоре коjи ће саветовати тренере .
  3. Атлетски савез Србиjе донео jе одлуку о именовању координатора за све уличне трке и кросеве у Србиjи. Самим тим сва такмичења ове врсте биће под патронатом АСС. Координатор ће бити Горан Чегар.
  4. Донесена jе одлука о припреми прославе 110 година атлетике у Србиjи и 70 година од оснивања АСС. 
  5. Донета jе одлука о висини обештећења приликом преласка атлетичара из клуба у клуб за прелазни рок 2017.године.
  6. Донета jе одлука о усваjању листе рекорда постигнутих у период од 06.03 до 30.09.2017. године као и одлуку о усваjању листе ултрамаратонских рекорда у Србиjи
  7. Донета одлука о приjему у чланство новог Атлетског клуба “Панониjа”
  8. Донета jе одлука о одржавању Скупштине АСС коjа ће бити одржана  04. новембра 2017. године у Хотелу Шумарице у Крагуjевцу. Тада ће бити одржани и Дани атлетике у овом граду.

 

Поред овога, одлучено jе да ће наредне године Београд бити домаћин првог Сербиан опен Маратона, коjи jе планиран за октобар 2018.године. Оно што jе важно jе да ће оваj маратон, и сасвим нова стаза коjа ће бити обележена у граду, бити сертификован од стране Светске и Европске атлетске федерациjе.

 

 

Tagovi

Komentari (0)