ОДБОЈКА: За српске шампионе по два круга квалификациjа до групне фазе

СЕНИОРКЕ И СЕНИОРИ – ЦЕВ ЛИГА ШАМПИОНА 2021.

 

У ЦЕВ Лиги шампиона 2021. играће укупно 65 екипа, 29 у женскоj и 36 у мушкоj конкуренциjи, док ће укупно у Европским куповима ЦЕВ наступити 164 тима, саопштила jе Европска одбоjкашка конфедерациjа.

DOL_CLV2021-teams-Women.jpg

У женскоj конкуренциjи, пласман у групну фазу до сада jе изборило 17 екипа, док ће се за преостала три места, кроз два кола квалификациjа борити 12 тимова, међу њима и ТЕНТ из Обреновца, првак Србиjе.

Жребом ће бити одређено 6 парова првог кола, а победници двомеча (код куће и у гостима) избориће пласман у друго коло, где ће бити одређена 3 пара, а победници тих дуела избориће пласман у групну фазу Лиге шампиона 2021.

Потенциjални ривали Обреновчанкама су Скандићи из Италиjе, Динамо Москва из Русиjе, ЛКС Лођ из Пољске, Штутгарт из Немачке, Минчанка Минск из Белорусиjе, Вашаш Будимпешта из Мађарске, Калцит Камник из Словениjе, Хапоел Кфар Саба из Израела, Прометеj Камjанске и Химик Jужњи из Украjине и Младост Загреб из Хрватске.

DOL_CLV21-teams-Men.jpg

У конкуренциjи одбоjкаша пласман у групну фазу Лиге шампиона 2021. изборило jе 18 тимова, а исто толико (18) ће играти у квалификациjама, међу њима и Воjводина НС семе из Новог Сада, првак Србиjе.

У првоj рунди квалфикациjа биће формирано 6 група са по 3 тима, а победници турнира ће изборити пласман у другу рунду. У одлучуjућоj, другоj фази, 6 екипа ће бити подељено у две групе са по 3 тима, а победници ће играти у групноj фази Лиге шампиона 2021.

LOGO CL 2021.jpg

Поред Воjводине НС семе из Новог Сада у квалификациjама ће играти Трентино из Италиjе, Динамо Москва из Русиjе, Jастржебски из Пољске, Мазеик из Белгиjе, Састамала из Финске, Динамо Апелдорн из Холандиjе, Бургас из Бугарске, Задруга АИЦХ/ДОБ из Аустриjе, Строjитељ Минск и Шахтjор Солигорск из Белорусиjе, Аркада Галаци из Румуниjе, Амрисвил из Шваjцарске, Каштела и Младост Загреб из Хрватске, Капошвар из Мађарске, Шиjакут из Албаниjе и Полониjа Лондон из Енглеске.

Жреб за сва три Европска купа 2021. одржаће се у Европском радиодифузном центру (БЦЕ) у Луксембургу у петак, 21. августа од 13.00 часова, уз директне преносе на FB (https://www.facebook.com/CEVolleyball) и YouTube (https://www.youtube.com/user/CEVolleyball) страницама ЦЕВ.

 

 

    Новица Сарић

 

 

Tagovi

Komentari (0)