ОДБОЈКА: Сениори почели припреме – Драган Станковић изненадио саиграче у хотелу Краун Плаза

СЕНИОРИ – XIX СП 2018.

 

okupljanjeodbojkasi-026.jpg

 

Мушка сениорска репрезентациjа Србиjе вечерашњим окупљањем у београдском хотелу Краун Плаза почела jе припреме за XIX СП 2018, коjе ће се одиграти 9 – 30. септембра у Софиjи, Варни и Русеу у Бугарскоj, и Бариjу, Болоњи, Фиренци, Милану и Торину у Италиjи. Никола Грбић, први тренер сениора Србиjе, на припреме jе позвао 19 играча.

okupljanjeodbojkasi-007.jpg

 

На списку су:

ТЕХНИЧАРИ: НИКОЛА JОВОВИЋ (ЗИРАТБАНК АНКАРА, ТУРСКА), МАКСИМ БУЦУЉЕВИЋ (ХУРИКАНИ ЛОИМАА, ФИНСКА) И ИВАН КОСТИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД).

 

КОРЕКТОРИ: АЛЕКСАНДАР АТАНАСИJЕВИЋ (ПЕРУЂА, ИТАЛИJА), ДРАЖЕН ЛУБУРИЋ (ХАЛКБАНК АНКАРА, ТУРСКА) И ДУШАН ПЕТКОВИЋ (СОРА, ИТАЛИJА).

 

ЛИБЕРА: НИКОЛА РОСИЋ (КРАJОВА, РУМУНИJА), НЕВЕН МАJСТОРОВИЋ (КРАJОВА, РУМУНИJА) И ГОРАН ШКУНДРИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД).

 

БЛОКЕРИ: МАРКО ПОДРАШЧАНИН (ПЕРУЂА, ИТАЛИJА), СРЕЋКО ЛИСИНАЦ (ТРЕНТИНО, ИТАЛИJА), ПЕТАР КРСМАНОВИЋ (ГАЗПРОМ JУГРА СУРГУТ, РУСИJА), АЛЕКСАНДАР ОКОЛИЋ (ПАОК СОЛУН, ГРЧКА) И СТЕВАН СИМИЋ (ВОJВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД).

 

ПРИМАЧИ: НЕМАЊА ПЕТРИЋ (БЕЛОГОРJЕ БЕЛГОРОД, РУСИJА), УРОШ КОВАЧЕВИЋ (ТРЕНТИНО, ИТАЛИJА), МАРКО ИВОВИЋ (ЛОКОМОТИВА НОВОСИБИРСК, РУСИJА), МИЛАН КАТИЋ (БЕЛХАТОВ, ПОЉСКА) И ЛАЗАР ЋИРОВИЋ (ПАДОВА, ИТАЛИJА).

 

okupljanjeodbojkasi-009.jpg

Сениоре Србиjе jе на окупљању изненадио некадашњи капитен Драган Станковић, коjи jе доjучерашњим саиграчима пожелео успех на Светском првенству.

Сениори Србиjе ће тренирати у Београду до 9. августа, када jе предвиђен полазак на Пале, у Републику Српску. Сениори ће на Палама остати до 25. августа.

Мушка сениорска репрезентациjа Србиjе играће у Ц групи XIX СП 2018. у Бариjу са САД, Русиjом, Аустралиjом, Камеруном и Тунисом.

Сениори Србиjе ће први меч у Бариjу одиграти против САД, у уторак, 12. септембра од 20.30 часова. Србиjа ће други меч одиграти у среду, 13. септембра од 20.30 часова против Камеруна. Након слободног дана, Србиjа ће у суботу, 15. септембра играти против Туниса од 17.00 часова, а у недељу, 16. септембра протвив Аустралиjе од 20.30 часова. После другог слободног дана, Србиjа ће последњи меч у Бариjу одиграти у уторак, 18. сепембра од 20.30 часова против Русиjе.

okupljanjeodbojkasi-015.jpg

 

Пласман у II фазу избориће 4 селекциjе.

Систем такмичења на Светском првенству одбоjкаша jе такав да се до последњег меча И фазе неће знати састави група ИИ фазе. Србиjа може у ИИ фази да игра у Милану, Болоњи, Софиjи или Варни ! Уколико Србиjа буде првопласирана, играће у Г групи, у Софиjи. Уколико освоjи друго место путоваће у Х групу у Варну, у Бугарску. Осваjањем трећег места, Србиjа ће обезбедити место у Е групи у Милану, у Италиjи, а уколико буде четврта, у ИИ фази ће играти у Ф групи у Болоњи, у Италиjи.

 

Новица Сарић

Портпарол

 

Tagovi

Komentari (0)