Одбојка: ЕП пионирки у Италиjи и Хрватскоj, ЕП пионира у Софиjи

ПИОНИРКЕ И ПИОНИРИ – II ЕП 2019.

 

ep-pionirki-u-italiji-i-hrvatskoj-ep-pionira-u-sofiji-cev-logo-4000-pix_5c0a8ca8aaf74.jpeg 

 

Европска одбоjкашка конфедерациjа, ЦЕВ, саопштила jе датуме и домаћине првенстава Европе 2019. у пионирскоj конкуренциjи. ИИ ЕП 2019. у конкуренциjи пионирки одиграће се 13 – 21. jула у Италиjи и Хрватскоj, а места ће накнадно бити одређена. ИИ ЕП 2019. у конкуренциjи пионира одиграће се 13 – 21. jула у Софиjи, у Бугарскоj.

Пласман на ЕП, поред организатора, обезбедиће и 5 победника Зонских првенстава ЦЕВ.

ИИ рунда квалификациjа за ЕП 2019. у обе конкуренциjе одиграће се 25 – 28. априла (по 20 селекциjа), а пласман ће изборити 5 победника група у конкуренциjи пионирки, док ће се на ЕП у конкуренциjи пионира, поред 5 победника група пласирати и наjбоља другопласирана репрезентациjа.

У конкуренциjи пионирки из БВА ће у квалификациjама наступити 3 репрезентациjе на основу пласмана на БШ 2018, а то су Србиjа, Грчка и Румуниjа, коjе су заузеле друго, треће и четврто место. Турска, победник БШ у Сомбору изборила jе директан пласман на ЕП.

У конкуренциjи пионира, БВА ће у квалификациjама представљати 4 репрезентациjе: Грчка, Србиjа, Румуниjа и Црна Гора, селекциjе коjе су заузеле од 3. до 6. места. Пласман на ЕП са БШ из Истанбула остварила jе другопласирана Турска с обзиром да jе Бугарска, победник БШ, истовремено и домаћин ЕП.

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)