Одбојка: Сениорке Србиjе на Светском купу у Jапану

ФИВБ

 ITA 17 copy.jpg

Светска одбоjкашка федерациjа, ФИВБ, саопштила jе списак учесника Светског купа 2019. у обе конкуренциjе. На XИИИ Светском купу 2019. у конкуренциjи одбоjкашица (14 – 29. септембар) играће Jапан (домаћин), Србиjа (светски првак), Русиjа и Холандиjа из Европе (ЦЕВ), Кина и Кореjа из Азиjе (АВЦ), Камерун и Кениjа из Африке (ЦАВБ), САД и Доминиканска Република из Северне и Средње Америке (НОРЦЕЦА) и Бразил и Аргентина из Jужне Америке (ЦСВ).

Првих пет кола ће се одиграти у Jокохами и Хамамацуу, наредна три кола у Сапороу и Тоjами, док ће се мечеви последња три кола одиграти у Осаки.

XИВ Светски Куп 2019. у конкуренциjи одбоjкаша одиграће се 1 – 15. октобра. На турниру ће играти Jапан (домаћин), Пољска (светски првак), Италиjа и Русиjа из Европе (ЦЕВ), Иран и Аустралиjа из Азиjе (АВЦ), Египат и Тунис из Африке (ЦАВБ), САД и Канада из Северне и Средње Америке (НОРЦЕЦА) и Бразил и Аргентина из Jужне Америке (ЦСВ).

На турниру одбоjкаша првих пет кола ће се одиграти у Фукуоки и Нагану, док ће се преосталих шест кола одиграти у Хирошими.

За разлику од претходних година, Светски куп ниjе више квалификационо такмичење за Олимпиjске игре. Резултати Светског купа ће репрезентациjама учесницама донети бодове за ранг листу ФИВБ.

 

 

    Новица Сарић

 

Tagovi

Komentari (0)