ЗВУЦИ МЕДИТЕРАНА ЗА РОЂЕНДАН ВЕЛИКЕ ДВОРАНЕ

Задужбина Илије М. Коларца има задовољство да за 4. фебруар најави концерт француског трија Бароло који ће нас повести на чудесно музичко путовање по Медитерану.

Овај специфичан трио чине Реми Пулакис,хармоника, Филип Еврар, контрабас, и Франческо Кастелани, тромбон. Они нас јединственим звуком који комбинује џез, оперу и world music, воде на музичко путовање по Медитерану одакле и потичу.

 Barolo.jpg

Довољно је само да затворимо очи и да се осетимо као да смо ушли у неки Фелинијев филм, а за ово путовање је довољно да у кофер спакујемо емоције, музикалност и дарежљивост. Музичари овог трија су рођени за сусрете, дељење и сањарење. Оно што вас на први поглед заведе код ове групе јесте њен јединствени звук који је резултат несвакидашње оркестрације и Ремијевог и Франческовог гласа.

Филип, главни композитор групе, каже да је најважнији „невероватан простор слободе, а за то не постоји образовање“. „Оно што нас повезује јесте чињеница да сва тројица у својим коренима носимо европске миграције: музика је пасош за народе које лутају!“

Оно што наступе трија Бароло чини посебним, јесу чудесни вокали двојице чланова, који поред изузетне виртуозности на својим инструментима (хармоници и тромбону) доносе посебан печат њиховом програму.

Након пет година постојања и више од 80 концерата у Француској пред одушевљеном публиком, Трио Бароло је снимио други албум „Casa Nostra“.

Музичари, увек спремни за нове сусрете и нове сарадње, прихватили су позив Коларчеве задужбине да се премијерно представе београдској публици на Дан Велике дворане који се традиционално обележава 4. фебруара.

Карте су у продаји на билатерници Коларчеве задужбине.

Дођите да заједно обележимо 88. рођендан Велике дворане!

Tagovi

Komentari (0)