ЗВАНИЧНО ОТВОРЕНА НАJДУЖА ТРИМ СТАЗА У СРБИJИ

Председник Српског атлетског савеза (САС) Веселин Jевросимовић свечано jе отворио наjдужу Трим стазу у Србиjи коjа се налази на Фрушкоj гори!

Стаза jе дугачка 5.5 километара, грађена jе од природних материjала, и оно што jе свакако наjспецифичниjе jестечињеница да приликом изградње стазе ниjе посечено ниjедно дрво.

 Kros staza Fruska gora Foto Nikola Andjic042.jpg

– Испред САС желим све да вас поздравим и да вам се захвалим што сте дошли на отварање наjдуже Трим стазе у Србиjи. Проjекат jе кренуо пре годину и по дана, а идеjа jе настала тако што смо имали доста захтева да направимо jедну добру трим стазу за тркаче. Доста смо размишљали и схватили да jе Фрушка гора идеална локациjа. Обратио сам се градоначелнуку Новог Сада Милошу Вучевићу са идеjом и он jе рекао да jе то сjаjно за све наше грађане.

– Цели проjетак jе почео септембра прошле године. Стаза jе требало да буде 5 км, али jе изашла на 5,5. Зато што смо на самом лицу места морали да препроjектуjемо целу стазу а да ниjедно дрво не буде посечено. Успели смо да вратимо тркачки покрет овоj планини. А таj покрет jе наjвећи у Србиjи тренутно. Тркачима желим што боље време, победник ће истовремено бити и први рекордер – рекао jе Jевросимовић на отварању на ком jе присуствовао и поменути градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Церемониjа отварања Трим стазе “Иришки венац” почела jе у 10.45 минута, а присутнима се наjпре обратио директор Националног парка “Фрушка гора” Радослав Крунић.

Kros staza Fruska gora Foto Nikola Andjic048.jpg

– Велико ми jе задовољство што сам овде. Волим Фрушку гору и често jе посећуjем. Хвала САС на идеjи да на наjстраjем националном парку издрадимо трим стазу. Хвала Граду Новом Саду у градоначелнику Милошу Вучевићу коjи нам jе од првог дана био подршка. Радили смо у тешким временским условима, али смо успели да завршимо стазу са првим лепим данима. Велико хвала свима вама коjи сте овде са нама jер ћемо кроз трку коjа jе планирана и званично отворити стазу.

Затим се присутнима обратио и Огњен Цветићанин испред Града Новог Сада, коjи jе недуго затим заjедно са Jевросимовићем пресекао врпцу.

– Драги приjатељи, веома сам поносан и срећан што смо данас богатиjи за jош jедан спортски садржаj. Овде се данас отвара наjдужа трим стаза у Србиjи. Нови Сад има и равницу и реку и планину, а ево сада има и наjдужу стазу. Ово jе за све љубитеље природе из целог света, jер имамо услове да се овде одржаваjу разна такмичења у планинском трчању и кросу. Хвала САС и свима вама коjи сте учествововали. Живела Фрушка Гора, Нови Сад и Србиjа.

Након говора званица, од 11 часова jе уследио почетак 1. крос трке “Иришки венац” коjоj jе и званично пуштена у оптицаj наjдужа Трим стаза у Србиjи.

У категориjи дама наjбржа на 5,5 километара била jе Александра Костадиновић из Сремске Митровице, док jе у конкуренциjи мушкараца први кроз циљ прошао Филип Станковић из Београда.

Вреди поменути и то да су промотери отварања Трим стазе били прослављени српски кошаркаш Жељко Ребрача и некадашњи фудбалски репрезентативац, уjедно и бивши играч Црвене звезде Никола Лазетић.

Tagovi

Komentari (0)