Зрењанин: ПРВЕНСТВО СРБИJЕ НА ЕРГОМЕТРИМА

Прво такмичење у 2020. по Календару Веслачког савеза Србиjе (ВСС) биће одржано 1. фебруара, у Зрењанину. Према стању приjава пред премиjерна надметања за медаље у овоj олимпиjскоj години, на Првенству Србиjе на ергометрима учествоваће 431 такмичар у 371 посади.

 sajam sporta 2019 - 3 dan, stafetna trka - foto vss-min.jpg

Очекуjу нас жестоки окршаjи на ергометрима у Зрењанину (Фото: ВСС)

Како jе и предвиђено Календаром, на Првенству ће се такмичити све категориjе веслача и веслачица, а наjброjниjи су кадети, где би чак 111 такмичара требало да се бори за одличjа.

Када jе реч о клубовима, пред старт шампионата Србиjе на ергометрима, наjвише посада приjавио jе Партизан - 64, док друго место по броjу учесника деле Црвена звезда и Смедерево, са по 41 приjављеном посадом.

Сећање на 2019. годину 
Прошле сезоне, на Првенству Србиjе на ергометрима, наjвише успеха имали су веслачи и веслачице Смедерева, коjи су освоjили укупно 74 бода, друго место освоjио jе Партизан са 46, а треће Црвена звезда са 45 бодова.

Осим такмичара поменута три клуба, на Првенству ћемо видети и представнике БЕЦ Перформанце-а, Бегеjа 1883, БГ Универзитета, Чуруга, Данубиjуса 1885, Галеба, Графичара, Jезаве, Лимана в. к, Палића, Пирота, Саве, Сребрног jезера, Дрине, Тамиша, Зренеx-а 1995, Влаjка в. к, ФСФВ-а, Воjне Академиjе и Дунавских Аjкула.

Да подсетимо, на овом шампионату Србиjе биће примењен нов систем бодовања за екипног победника, о чему jе одлука донета 21. jануара на седници Извршног одбора ВСС.

 

Tagovi

Komentari (0)