Зрењанин на сајму туризма

https://youtu.be/016_b_pFrms

 

 28379448_1542068412529035_3171058759334100992_o.jpg

Међународни саjам туризма, 40. jубилани под слоганом "Одмор те чека" одржан jе у Београду. Прилику да се представи имало jе преко 1200 излагача из 55 земаља а овогодишњи партнер била jе Грчка. На 15.000 метара квадратних изложбеног простора на Београдском саjму, организована су  и три пратећа саjма - опреме за хотелиjерство и угоститељство, вина и сувенира.

 

За четири децениjе постоjања Саjам туризма, као наjпрестижниjу манифестациjу овог типа у овом делу Европе посjетило jе више од милион људи, а излагало jе 180 држава. Саjам jе свечано отворила премиjерка Србиjе Ана Брнабић а присутнима су се обратили и граодначелник Београда Синиша Мали, Елена Коунтоура, министарка туризма Грчке и и Расим Љаjић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникациjа.

 

Град Зрењанин и Туристичка организациjа града Зрењанина представио се на саjму туризма под слоганом „Ту jе некад било море“. За сва четири дана Саjма било jе врло динамично а штанд су посетили многоброjни гостии посетиоци из наше земље и иностранства. Ове године акценатjе стављен на наутички и бициклистички туризам. Првог дана одржана jе презентациjа проjекта ЕУРОВЕЛОПАРК БАНАТ. Говорили су Зоран Љуботина, директор ТО Зрењанин, Тања Jакшић Симеуновић, менаџер проjекта и Миливоj Путић испред Резервата природе Царска Бара. Присутни су били и гости из Кикинде коjи су партнери а деца су искористила прилику да позову на своjу традиционалну манифестациjу Дани лудаjе.

Да Зрењанин има доста тога да понуди потврђуjу и речи директора Турситичке организациjе града.

Промотерка овогодишњег представљања зрењанинаца на саjму била jе Мирослава Наjдановски, наша прослављена пливачица.

Чедомир Jанић, градоначелник Зрењанина изразио jе велико задовољство jер jе Зрењанин све посећениjи као туристичка дестинациjа.

 

За музички део приче другог дана побринули су се Jовица Кецман и Бранислава Ружин.

 ja_crno_belo-1.jpg

Промовисано jе и пиво мини пиваре Владимира Jовића из Зрењанина а госте су погачом дочекали у народним ношњама чланови КУД "Пионир".

На Штанду Туристичке организациjе Града Зрењанина трећег дана отворен jе био наутички блок под називом "Ту jе некад било море...". Догађаj jе почео наступом певачке групе "Сеферини" а потом су су уследила стручна предавања на тему наутике. Прво се присутнима обратио капетан Никола Спаић из Клека коjи jе говорио о пловидби воденим токовима Средњег Баната и шире и развиjању наутичког туризма у граду Зрењанину и околним местима.

Тема Крсте Пашковића председника Удружења наутичара "Дунавски пропелер" из Београда била jе могућност интензивног развоjа Републике Србиjе преко ангажовања наутичких ресурса са посебним освртом на велике могућности наутичког туризма у Средњем Банату.

 

Присутнима се обратио и Саша Табаковић , организатор Регате кроз Зрењанин 2016. под називом "Регата река 2016.". Те године jе град Зрењанин био наjбољи домаћин у конкуренциjи више места. Он jе детаљно наjавио наjавио и "Веселу Бегеjску регату" коjа ће бити организована од Житишта до Зрењанина за време манифестациjе "Дани пива 2018."Александар Кревешић - Организатор манифестациjе "Бесплатна школа скутера "Аква баjк" коjа jе одржана на градском купалишту "Пескара" 2017 године jе наjавио овогодишње активности у Зрењанину и Житишту. Након завршеног наутичког блока уследила jе здравица глумца Првослава Зарковског уз тамбураше Срђана Штевина.На штанду су за сва четири дана били присутни и стални партнери Бања „Русанда“, Царска бара, хотел „Воjводина“, ловачки дворац „Каштел“, организатори манифестациjа као и угоститељи коjи су саставни део туристичке понуде Зрењанина. Исто тако посетиоци су имали прилику да дегустираjу одличне сиреве из зрењанинског "Млекопродукта” и вино бренда “Шешир накриви” из Gomexa. Поред њих ту су и представници домаће радиности и везиља Виолета Фиjат као и произвођач меда.

 

Све у свему, град jе успешно представљен а прави ефекат ће се видети у наредном периоду. Много тога jе договорено а циљ jе да што више туриста са разних страна посети срце Баната.

Tagovi

Komentari (0)