ЗЛАТО ЗА МАJДОВА У БАКУУ

Jош jедан фантастичан викенд за српски џудо. Немања Маjдов, трофеjни српски џудиста и члан Црвене звезде, освоjио jе златну медаљу у конкуренциjи до 90 килограма на гренд слему у Бакуу. Маjдов jе у великом финалу у престоници Азербеjџана савладао домаћег такмичара Мамадалиjа Мехдиjева и тако освоjио своj први гренд слем у кариjери.

 majdov.jpg

 

Маjдов jе у првом колу био слободан, у другом био бољи од Белоруса Jахора Воропjева, а у трећем jе са два “вазариjа” савладао Грузиjца Лашу Бекауриjа, прошлогодишњег jуниорског шампиона света.

Свакако да jе ово био дан у коме противници нису имали шансе против расположеног Немање Маjдова. Руса Кусена Калмурзаjева у четвртом колу, савладао jе буквално у финишу меча, пет секунди пре истека регуларног тока борбе.

У полуфиналу судар титана, у коме jе Маjдов за противника имао актуелног шампиона света, Шпанца Николоза Шерезадишвилиjа. Ипак, Маjдов jе jасно показао ко jе наjбољи и у голден скору Шерезадшвилиjа бава на ипон.

У борби за златно одличjе jасно се видело да jе ово у сваком смислу Немањин дан. Српски шампион jе имао инициjативу током читавог меча што jе и довело до бацања за коjе jе оцењен “вазариjем”. Маjдов jе тактички меч привео до краjа и тиме освоjи први гренд слем у кариjери.

 

 

Tagovi

Komentari (0)