Злато за пливача Jустина Цветкова

Сjаjан дан за наше младе спортисте на ЕYOF-у у Марибору. Златну медаљу освоjио jе талентовани млади пливач Jустин Цветков, док су нове две бронзане медаље Србиjи донели џудисти Душан Граховац и Богдан Величковић.

 Justin-Cvetkov-zlato.jpg

Jустин Цветков

Пливач Jустин Цветков показао jе доминациjу у дисциплини 50м слободним стилом. У квалификациjама, Цветков jе заузео челну позициjу са временом 22.99, док jе у полуфиналу освоjио прво место са временом 22.87. У финалноj трци на 50м слободним стилом, наш сjаjни млади пливач jе са временом 22.69 оборио рекорд ЕYОФ-а и рекорд Србиjе за пливаче до 17 година и тако освоjио прву златну медаљу за нашу земљу на овом такмичењу.

 Bogdan-Velickovic-bronza.jpg

Богдан Величковић

Другу по реду медаљу за млади Тим Србиjа на ЕYОФ Марибор 2023 донео jе џудиста Богдан Величковић. Величковић jе освоjио бронзану медаљу у категориjи до 73 кг победом над противником из Немачке, Jозефом Ивченком.

Осећаj након освоjене медаље jе невероватан. У почетку ниjе било све како смо очекивали, али на краjу се све завршило на наjбољи начин. Може увек боље, али за сада, ово jе одлично. Желео бих да пожелим срећу своjим другарима из Тима Србиjа и да освоjимо што више медаља до краjа„.

 Dusan-Grahovac-bronza.jpg

Душан Граховац

Џудиста Душан Граховац освоjио jе трећу медаљу за нашу земљу на овом такмичењу. Граховац jе у борби за бронзу у категориjи до 81 кг савладао противника из Бугарске и тако донео jош jедну бронзану медаљу нашем тиму.

Данас jе био jако напоран дан за мене, психички, зато што сам се враћао из пораза, прву борбу коjу сам радио сам изгубио. Захваљуjући моjим родитељима, другарима код куће и осталим саборцима и саиграчима и тренеру сам успео да се вратим бољи него што сам кренуо, jако сам срећан због тога„.

Четвртог такмичарског дана ЕYОФ Марибор 2023, обезбеђена су и четири финала за Тим Србиjа.

Атлетичарка Маша Раjић пласирала се у финале трке на 800м као друга у своjоj квалификационоj групи и трећа у укупном пласману истрчавши лични рекорд 2:08.86.

Николина Пеjатовић обезбедила jе пласман у финале скока у вис скоком од 1,70.

Филип Чарнописки изборио jе пласман у финале бацања диска заузевши 4. место резултатом 56.82.

Пливач Немања Максић пласирао се у финале дисциплине 100м делфин освоjивши 2. место у своjоj полуфиналноj групи и 5. место у укупном пласману.

Наши баскеташи остварили су све три победе у групноj фази такмичења. У првоj утакмици, победили су репрезентациjу Грчке резултатом 19:16, у другоj утакмици против екипе Шваjцарске славили су са 22:10, док су у трећоj, последњоj утакмици у групи савладали репрезентациjу Летониjе резултатом 21:13. 

Џудисткиња Jелена Нишавић у првом колу тежинске категориjе до 63кг победила jе противницу из Аустриjе Леони Баjр, а потом се пласирала у четвртфинале победом над такмичарком из Шпаниjе, Луциjом Карпио.  Међутим, у четвртфиналноj борби наша Jелена поражена jе од Хрватице Jане Цвjетко, а нажалост ниjе успела да се избори за медаљу ни кроз репасаж.

Бициклиста Гаврило Марковић са временом 01:33:22 заузео jе 18. место у друмскоj трци у конкуренциjи од 87 такмичара.

Пливач Лука Jовановић jе у трци на 100м делфин освоjио 2. место у своjоj квалификационоj групи и 7. место у укупном пласману.

Страхиња Станчул у дисциплини 100м прсно заузео jе 8. позициjу у групи и 24. место укупно са временом 1:06.73.

Лена Jовановић у дисциплини 100м леђним стилом заузела jе 5. место у своjоj квалификационоj групи и 25. место у укупном пласману са временом 1:06.65.

Атлетичарка Лена Милинковић у трци на 100м са препонама заузела jе 5. место у своjоj квалификационоj групи и 14. место укупно са временом 14.28.

Меjра Мехмедовић освоjила jе 7. место у финалу 2000м стипл. са временом 6:49.48.

Мина Амиџић преступила jе у финалу бацања кладива.

Комплетан распоред такмичења и наступа наших спортиста за петак, 28. jул, можете пронаћи на линку – хттпс://окс.орг.рс/календар-такмицења-теамсербиа-28-jул-2023-еyоф-марибор/

 

Tagovi

Komentari (0)