ЗДРАВИЈА ОКОЛИНА И БЕЗБЕДНИЈИ ПУТ: Посађено 350 садница на деоници Бешка-Крчедин

На деоници пута Бешка-Крчедин јутрос се започело са озелењавањем путног појаса у дужини од 3800 метара. У овој првој акцији озелењавања посађено је преко 350 садница.

sadnja drveca Beska-Krcedin.jpg 

Председник Општине Инђија Владимир Гак овом приликом је истакао важност садница како за животну средину тако и за здравља деце, што је и најважније.

Такође, председник Гак је додао и да се значај садње огледа у томе да ће саобраћај на овој деоници пута бити сигурнији јер ће постављене саднице оформити ветрозаштитни појас и смањити снежне наносе током зимског периода.

 SKE_7746.jpg

„Ово је веома важна акција пре свега због здравља свих нас а превасходно наше деце јер ово што радимо, радимо за будућност. Заједно смо са ђацима средње школе „Др Ђорђе Натошевић“ засадили први брест, а надам се да ћемо у наредном периоду заједно гледати како овај дрворед расте“, истакао је Гак.

У два реда дуж путног појаса посађене су саднице бреста и храста. Ово је само прва акција и у наредном периоду биће их још две, најавио је директор Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ Душан Лемаић.

„Настављамо даље са овим пројектом, следећа локација нам је у Инђија-Љуково а одмах након ове следи и локација путног појаса Бешка-Чортановци. Овде смо направили један оглед како ће убудуће изгледати садња-прво садимо храстове на два метра од пута, након тога настављамо други ред на удаљености шест метара од пута са садницама бреста, укупно 350 садница“, навео је Лемаић.

Фотографије садње дрвећа можете погледати ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)