ЗАВРШЕТАК ФОТО-КОНКУРСА ЖИВОТ У СРБИЈИ У ДОБА КОРОНЕ

Историјски музеј Србије Вас са задовољством обавештава да ће фото-конкурс „Живот у Србији у доба короне”, расписан почетком 2020. године, трајати до 31. децембра 2021. године.

 Istorijski muzej Srbije.jpg

Фото-конкурс је покренут у жељи да се документују и овековече новонастале околности изазване пандемијом вируса Ковид-19 (изолација, живот под маскама и другим епидемиолошким мерама), а у циљу стварања колекције фотографија из различитих крајева наше земље насталих од почетка пандемије, које ће остати сачуване као аутентично сведочанство о времену кроз који као друштво пролазимо у протекле две године.

Конкурс „Живот у Србији у доба короне” представља почетак формирања Збирке дигиталне фотографије Историјског музеја Србије, која ће бити допуњавана фотографијама које значајем и документарношћу завређују да остану сачуване у нашем колективном сећању.

Захваљујемо се десетинама грађана који су се до сада одазвали на фото-конкурс и поклонили Музеју више од стотину дигиталних фотографија, и позивамо све заинтересоване грађане, професионалце и аматере, који у претходном периоду нису узели учешћа у конкурсу, да се до 31. децембра прикључе овој акцији и поклоне своје фотографије које приказују промене изазване пандемијом и нову реалност са којом се суочавамо.

Фотографије документарног типа у што већој резолуцији и без накнадних обрада и интервенција, које би могле постати део културног наслеђа, могу се послати на електронску адресу fotokonkursims@gmail.com заједно са следећим подацима: име и презиме аутора, број телефона, датум и место настанка фотографије, као и кратак опис.

По завршетку конкурса, током јануара 2022. године, кустоси Историјског музеја Србије направиће изборфотографија које ће се трајно чувати у Историјском музеју Србије, а након тога ауторима одабраних фотографија ће бити свечано уручене годишње карте за посете изложбама у Историјском музеју Србије и Конаку кнеза Милоша у Топчидеру, као и друге вредне награде.

 

За више информација о условима конкурса молимо Вас да посетите сајт Музеја www.imus.org.rs

 

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)