Женски електро бенд бриљантни уникат региона

Playade, четворочлани састав коjи чине Jулиjана Винцан (вокал), Жељка Милошевић (електрична харфа), Niuvys Sabournin (бас гитара) и Милица Георгиjевић (електронски бубњеви/пад) jединствена jе поjава не само у Србиjи, већ и шире. Оваj састав недавно jе обjавио креативну обраду песме „Stand by me“ коjу у оригиналу изводи Бен Е. Кинг, али jе ова тема мало пала у сенку ванредног стања услед корона вируса. 

WebBWRT_MG_0338-tile belo 4 cover-min.jpg

Проjекаt Playade започеле су Jулиjана и Жељка као дуо, краjем прошлог лета. Већ у том саставу су привукле велику пажњу и одјекнуле у медиjима. Проширењем овог тима много jе добиjено на звуку и печату самог састава, али и на jош jедноj реткости, а то jе женска стваралачка енергиjа ове групе. 

- Наша прва сарадња jе била пре око годину дана, када смо први пут заjедно засвирале, снимивши песме Само jедну љубав имам и Shallow. Тада смо осетиле да jе то то, да ћемо наставити нашу сарадњу. Поклопиле су се идеjе, енергиjа, мотивациjа. Добар део лета смо провеле заjедно на мору, реализуjући наше идеjе о проjекту, осмишљаваjући шта даље и томе слично. Следећи корак су дефинитивно наше песме – рекла jе Jулиjана, фронтменка овог састава. 

Спот jе радио Жељко Ковачевић (Фото Мрвица), а снимано jе у простору Свечане сале Хелена. Звуку jе додатно допринео Борис Хорват, са коjим сарадња постоjи готово од самог почетка. 

Спот можете видети на следећем линку: 

https://www.youtube.com/watch?v=mCwWb83T5eU

 

 

Мало о чланицама групе ПЛАYАДЕ:

Jулиjана Винцан, тако рећи, има три занимања - новинарство, певање и ПР. Све три активности доживљава и као хобиjе, jер неизмерно воли све чиме се бави.
Дипломирала новинарство и комуникологиjу на Факултету политичких наука и мастерирала Креативну филмску и телевизиjску продукциjу на Факултету драмских уметности.
Музиком се бави од малена, а певањем од 14. године. Завршила Нижу музичку школу за клавир и соло певање. Кроз песме изражава своjе емоциjе и своjе биће. Воли да живи у свом свету, а омиљен jоj jе онаj у коjем пева уз харфу.

Жељка Милошевић jе Крагуjевчанка коjа живи и ради у Београду, Новом Саду и Сомбору. Наставник jе ускостручних предмета у оквиру смера Дизаjн звука у Средњоj музичкоj школи, активно се бави свирачким послом и едукациjом харфе, води четири удружења коjа се баве културом и уметношћу, а коjа су наjвише фокусирана на неформалну едукациjу и решавање социjалних проблема код младих.
Харфа jе њена наjвећа љубав и не може да замисли ниjедно путовање без неке од своjих харфи, па макар то била и наjмања харфица коjу сама израђуjе. Њена харфица се налази и на Playade лого-у и препознатљиви заштитни знак бенда.

 

Niuvys Sabournin Pérez активно свира бас гитару од како jе дипломирала на Музикоj академиjи у Хавани, на Куби, где jе девет година изучавала оваj инструмент.
Свирала jе и певала у броjним групама на Куби попут: Proyecto Latino, Sol y Arena, Habana Midic, Impacto Latino са коjима jе акивно радила и у Мексику.
Последњих пет година Niuvys живи и ради у Србиjи и ту се опробала у разноврсним музичким стиловима од попа и рока преко афробита до босса нове и других. Са бендом Gift jе снимала и албум Dreamscope, чиjи jе члан била. 

 

Милица Георгиjевић као дугогодишњи професионални бубњар, перкусиониста и бек вокал, сарађивала jе са многим значаjним именима домаће сцене, а у већини бендова била jе и стални члан. Драгољуб Ђуричић, Група Зана, Ничим Изазван, Сви на под, Ministarke, Beyonce tribute bend и многи други.
По струци jе лектор, дипломирани филолог опште лингвистике, али jу jе живот одвео у сасвим другу професиjу. Уз велико музичко искуство, тежи да своj музички посао обавља уз велику љубав и професионализам, по чему jе колеге и сарадници знаjу.  

 

Аутор прве три фотографиjе jе Тиjана Jанковић-Jеврић (Foto Miss Stills), а спот jе снимао Жељко Ковачевић (Фото Мрвица) коjи jе забележио четврту фотографиjу. 

 

 

Jулиjана Винцан

 

Tagovi

Komentari (0)