Зелени биоскоп Слободне зоне обележио лето

Зелени биоскоп Слободне зоне и овог лета био jе незаобилазна станица за све љубитеље квалитетног, еколошког филма.

Од отвореног биоскопа, у амбиjенту Галериjе ликовне уметности поклон збирке Раjка Мамузића у Новом Саду, преко природних идила Мокрин Хауса, па све до мирног окружења Еколошког центра Радуловачки у Сремским Карловцима - Зелени биоскоп понудио jе незаборавно филмско искуство под звездама.

 2023 ZB IG 1080x1080-01 (4).png

Два посебно истакнута дела седме уметности "Ел Еко" и "Алкарас" била су срж овогодишње селекциjе, привлачећи многоброjне поштоваоце квалитетних филмских остварења. 

Гледаjући филмове у еко биоскопима Слободне зоне, посетиоци су имали jединствену прилику да размисле о своjоj улози у заштити околине и да преиспитаjу своj однос према природном окружењу. Кроз сваку проjекциjу оваj проjекат послао jе поруку о значаjу екологиjе и заштите животне средине.

"Управо jе споj филма и природе оно што чини Зелени биоскоп тако посебним. Желимо да инспиришемо људе да вреднуjу и чуваjу планету на коjоj живимо, а коjи jе бољи начин да то постигнемо него уз проjекциjе под отвореним небом? Сваки филм, свака локациjа и свака дискусиjа нагласили су потребу за животом у хармониjи с природом", рекао jе директор Слободне зоне Раjко Петровић.

Зелени биоскоп Слободне зоне користи моћ филма да подигне свест о глобалним еколошким изазовима, промовише одрживе праксе и оставља за собом траг инспирациjе и промишљања, подсећаjући све на важност очувања животне средине и улоге коjу сваки поjединац може имати у томе. 

"Филмови се завршаваjу, али наша одговорност према природи никада. До следећег лета, нека сваки филм коjи сте овде гледали буде подсетник да чинимо боље за нашу планету", поручио jе свим посетиоцима Раjко Петровић, уз наjаву да ће Зелени биоскоп бити отворен и наредне године.

 

Проjекат jе подржала  Градска управа за културу Града Новог Сада 

 

 

Tagovi

Komentari (0)