Завршни концерт Филхадемиjе 3

 završni koncert Filhademije 2 iz 2017..JPG

 

Завршни концерт Оркестарске академиjе Београдске филхармониjе – Филхадемиjе 3, одржаће се под управом некадашњег шефа-диригента Уроша Лаjовица, у петак 30. новембра на Коларцу (20ч). Као солисти пред оркестром састављеном од младих полазника и искусних филхармоничара, наступаjу виолончелиста Александар Латковић и виолиста Борис Брезовац – музичари Београдске филхармониjе. 

 

Филхадемичари ће заjедно са стариjим колегама одсвирати чувену Моцартову Симфониjу броj 40 и Штраусовог Дон Кихота. Тако ће, након две недеље заjедничког рада, добити прилику да свираjу за оркестарским пултевима Београдске филхармониjе и то у Великоj дворани Коларчеве задужбине. Диригент са огромним искуством и врсни педагог, Урош Лаjовиц, предводи завршни концерт коjи jе бесплатан за публику. Специjално за трећу генерациjу филхадемичара, Лаjовиц jе одржао предавање о композиторским поступцима Рихарда Штрауса и раскошноj причи о Дон Кихоту и Санчо Панси, како би млади музичари jош боље разумели материjал коjи изводе на концерту.

 

Трећи пут заредом Оркестарска академиjа Београдске филхармониjе бесплатно jе пружила професионално усавршавање и праксу наjбољим студентима и дипломцима музичких академиjа Србиjе и региона.  Не само што се учило и свирало, на Филхадемиjи 3 се доста разговарало. Музичари Београдске филхармониjе су за своjе будуће колеге приредили Оркестарске разговоре на коjима су причали о важним темама из оркестарског живота. 

 

 

 

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)