Завршетак преко потребних радова у Доњим Петровцима

Неасфалтирана атарска стаза до скора је била једини пут ка сеоском гробљу у Доњим Петровцима. Невероватно, али истинито, у јесењим и зимским месецима до гробља, удаљеног од села пола километра, могло се само кроз блато и бљузгавицу. Како би решила овај проблем Општина Рума је издвојила 4.300.000 динара, а радови на асфалтирању око 500 метара приступног пута ка сеоском гробљу биће завршени данас.

 donjipetrovci19_590_442_100.jpg

 

"Стварно људима у Доњим Петровцима треба одати признање јер су своје најмилије сахрањивали и ишли по атарском путу, по блату. Било је којекаквог насипања, али у зимском периоду је ипак било блато. Месна заједница нам се обратила, изашли смо у сусрет, обећали и после усвајања Ребаланса данас завршавамо посао. Мислим да ће мештанима Доњих Петроваца пуно да значи, свакако да и они заслужују, као и сви, да по било каквом времену могу несметано да дођу на сахране, али и када иду да посете гробове својих најмилијих", рекао је Манчић и додао да је овакве послове требало и раније обавити.

Радослав Гарић, председник МЗ Доњи Петровци каже да село неће више бити слепо црево, јер коначно локална самоуправа има слуха са своје грађане.

"Мештани најбоље знају како је тешко било отићи до сеоског гробља и запалити свећу покојницима. До саданико није имао разумевања за наше потребе. Ипак, времена се мењају, нови људи долазе и председник Манчић је имао слуха за наше потребе. Саслушао нас је, испоштовао и хвала му на томе. Зато ми гајимо оптимизам. Пут Доњи Петровци – Добринци чекамо целу вечност, ипак, имамо стрпљења јер све што нам је председник Општине Рума обећао је и испуњено", рекао је Гарић.

Поред прилазног пута ка гробљу, биће направљен и паркинг за десетак возила, а до краја године планирани су нови радови на путној инфаструктури.

"Имамо још око 4 милиона динара неутрошених средстава. Део ће бити издвојен овде и за паркинг, а планирамо радове и у Хртковцима. Имамо захтев и компаније "Dag&Co", да се на десној страни од раскрнице према Стејановцима уради тротоар. Он већ постоји на левој страни, али је због безбедности радника који тамо раде, 300-400 људи, који долазе из града, битно да и десну страну урадимо. То ће омогућити тим људима безбедно кретање и долазак у фабрику. Видећемо да ли је реално да целокупан посао завршимо ове године, али је сигурно да ћемо кренути са припремом терена", изјавио је Манчић и нагласио да су Доњи Петровци у плану за постављање нових аутобуских стајалишта.

"До сада га нису имали, људи су били на ветрометини када су чекали аутобус. Ми ускоро почињемо постављање 25 нових, модерних аутобуских стајалишта, 18 у сеоским месним заједницама, остале у граду. То је у оквиру "Партиципативног буџетирања" где је било обухваћено 4 или 5 месних заједница, међутим с обзиром на позицију и на тендерску цену коју смо постигли, мислим нижу цену него што је планирано, одлучили смо да комплетан износ утрошимо. Из тог разлога ће аутобуска стајалишта добити и нека друга који нису првобитно била обухваћена пројектом "Партиципативног буџетирања", поручио је први човек румске локалне самоуправе.

Tagovi

Komentari (0)