Завршени радови у Техничкој и Пољопривредној школи

Радови на уређењу санитарних чворова у Техничкој и Пољопривредној школи у Руми су завршени.

vesnailicvojmiokovic19.jpg

У потпуности су реконструисани сви тоалети у школском објекту, урађене су нове електро-инсталације, водоводна мрежа, постављени су нови ПВЦ прозори, врата, санитарије и плочице.

Неусловни тоалети су били дугогодишњи проблем ове две школе које похађа око 700 ђака.

„Кренули смо са реализацијом онога што смо већ дужи период најављивали, а то је великитендер за капитална улагања у објекте основног и средњошколског васпитања. Ради се о тендеру од 17 милиона динара. Овде је утрошено око 6 милиона динара. Школа је зрела за реконструкцију од темеља до крова, али средства су нам ограничена и гледамо да свуда изађемо у сусрет колико можемо, али свакако следе нова улагања", рекао је Војислав Миоковић, шеф Кабинета председника Општине Рума и најавио да ускоро крећу радови и на објекту подручне школе „Змај Јова Јовановић“ у Малим Радинцима.

„Могу да најавим да ћемо можда већ ове недеље кренути са радовима на објекту подручне школе „Змај Јова Јовановић“ у Малим Радинцима. Радићемо изолацију и фасаду, јер смо радове на адаптацији унутрашњости објекта обавили у мају ове године. Након радова у Малим Радинцима почиње школска година па ће и обим радова бити ограничен. Обићи ћемо објекте и констатовати шта би могли да радимо, шта је то приоритетно и сходно томе ћемо и у будућности поступати односно усмерити сва даља улагања", изјавио је Миоковић.

Весна Илић, директорица СТШ „Миленко Брзак Уча" се захвалила локалној самоуправи што је услишила жеље ове образовне установе да побољша хигијенске услове за ученике.

 

"Сви знају да су тоалети овде били дугогодишњи проблем, па нам је више него драго што у нову школску годину улазимо са бољим условима за све ученике. Хвала локалној самоуправи што помаже санацију објекта. Општина Рума је већ обавила значајне радове на санацији дела крова. Нажалост, један део који тада није био обухваћен радовима је сада почео да прокишњава, тако да је то следећа приоритетна ствар када је реч о санацији објекта", сматра директорица Илић.

Tagovi

Komentari (0)