Завршен EYOF Марибор 2023

Последњи дан XVII Летњег Европског олимпиjског фестивала младих у Марибору завршен jе свечаном Церемониjом затварања. Наши спортисти завршили су наступ на овом такмичењу са 8 освоjених медаља, од чега су 2 златне, 1 сребрна и 5 бронзаних. Златне медаље освоjили су пливач Jустин Цветков и атлетичар Алдин Ћатовић. Сребрно одличjе Тиму Србиjа донели су баскеташи у саставу Игор Jокић, Лука Димитриjевић, Лука Пуповац И Илиjа Петровић. За бронзани сjаj око врата изборили су се пливачи мушке штафете Jустин Цветков, Лука Jовановић, Немања Максић и Страхиња Станчул, атлетичарка Мина Станковић и џудисти Марко Jоргић, Богдан Величковић и Душан Граховац. Са 8 освоjених медаља, наши спортисти остварили су бољи резултат него што jе то био случаj на претходном ЕYОФ – у у Банскоj Бистрици 2022. године, када су наши млади спортисти освоjили укупно 6 медаља.

 Mina-Stankovic-i-Justin-Cvetkov-nosioci-zastave-Srbije.jpg

Данас су на спортска борилишта изашли одбоjкаши и атлетичари Филип Чарнописки, Маша Раjић, Саима Мурић и Николина Пеjатовић.

 Saima-Muric-1.jpg 

Атлетичарка Саима Мурић у финалу трке на 1500м заузела jе 7. место са временом 4:27.81. С друге стране, у финалу трке на 800м Маша Раjић освоjила jе 5. место са временом 2:07.49 и постигла лични рекорд.

 Nikolina-Pejatovic-1.jpg

Николина Пеjатовић заузела jе 10. место у финалу скока у вис скоком од 1.70.

Filip-Carnopiski-1.jpg 

Филип Чарнописки jе у финалу бацања диска заузео 12. позициjу са резултатом 52.25.

 Odbojkasi-1.jpg

Одбоjкаши Србиjе су добром игром надиграли тим Грчке резултатом 3:2 у сетовима и тако заузели 7. место у коначном пласману.

Ceremonija-zatvaranja-EYOF-Maribor-2023.jpg

Летњи Европски олимпиjски фестивал младих Марибор 2023 завршен jе традиционалном Церемониjом затварања, коjа jе одржана на градском тргу. Церемониjа затварања jе почела интонирањем химне Словениjе, након чега су продефиловали носиоци застава земаља учесница симболично окруживши Пламен мира. Заставу Србиjе носили су пливач Jустин Цветков и атлетичарка Мина Станковић. Пламен мира jе угашен, а застава Европских олимпиjских комитета спуштена са jарбола и традиционално предата домаћину наредног Европског олимпиjског фестивала младих коjи ће бити одржан за две године у Скопљу.

 

Tagovi

Komentari (0)