Заводљива верзиjа ФРКЕ уз електричне звуке харфе

Playade, четворочлани бенд коjи чине Jулиjана Винцан (вокал), Жељка Милошевић (електрична харфа), Niuvys Sabournin (бас гитара) и Милица Георгиjевић (електронски бубњеви/пад), обjавиле су креативну обраду песме „Фрка“ коjу у оригиналу изводи Зденка Ковачичек.

 Playade - Foto Miss Stills - Tijana Jankovic-Jevric 2-min.jpg

Оваj квартет jош увек трага за своjим печатом посебности, али управо jе ова песма наjприближниjа ономе што желе да ствараjу. Постоjећи сонгови коjе одаберу да свираjу им омогућаваjу да заjеднички одлуче каква ће њихова музика да буде, као и чиме ће да се баве текстови њихових песама. Вредно и ентузиjастично раде на проjекту коjи су назвале Плаyаде.

Playade - Foto Miss Stills - Tijana Jankovic-Jevric-min.jpg

- Овакав тип песама jе дефинитивно нешто чему тежимо. Следећи корак су свакако наше песме и мислим да смо се негде све сложиле да нас привлачи овакав звук и стил. Ауторско стваралаштво тешко може да иде на силу, тако да ловимо тренутке инспирациjе и гледамо да надахнуће црпимо из свакодневних ситуациjа - рекла jе Jулиjана, певачица овог састава.

Спот jе радио Жељко Ковачевић (Фото Мрвица), а снимано jе у простору Свечане сале Хелена. Звуку jе додатно допринео Борис Хорват, са коjим сарадња постоjи готово од самог почетка.

Спот можете видети на следећем линку:

https://www.youtube.com/watch?v=0Yi5ppjMCbU

 

А недавно су обjавиле и спот за песму „Stand by me“:

https://www.youtube.com/watch?v=mCwWb83T5eU

 

 Playade - Foto Mrvica-min.jpg

Чланице групе PLAYADE:

Jулиjана Винцан, тако рећи, има три занимања - новинарство, певање и ПР. Све три активности доживљава и као хобиjе, jер неизмерно воли све чиме се бави. Дипломирала новинарство и комуникологиjу на Факултету политичких наука и мастерирала Креативну филмску и телевизиjску продукциjу на Факултету драмских уметности. Музиком се бави од малена, а певањем од 14. године. Завршила Нижу музичку школу за клавир и соло певање. Кроз песме изражава своjе емоциjе и своjе биће. Воли да живи у свом свету, а омиљен jоj jе онаj у коjем пева уз харфу.

Жељка Милошевић jе Крагуjевчанка коjа живи и ради у Београду, Новом Саду и Сомбору. Наставник jе ускостручних предмета у оквиру смера Дизаjн звука у Средњоj музичкоj школи, активно се бави свирачким послом и едукациjом харфе, води четири удружења коjа се баве културом и уметношћу, а коjа су наjвише фокусирана на неформалну едукациjу и решавање социjалних проблема код младих. Харфа jе њена наjвећа љубав и не може да замисли ниjедно путовање без неке од своjих харфи, па макар то била и наjмања харфица коjу сама израђуjе. Њена харфица се налази и на Плаyаде лого-у и препознатљиви заштитни знак бенда.

 Playade - Svecana sala Helena-min.jpg

Niuvys Sabournin Pérez активно свира басс гитару од како jе дипломирала на Музикоj академиjи у Хавани, на Куби, где jе девет година изучавала оваj инструмент. Свирала jе и певала у броjним групама на Куби попут: Проyецто Латино, Сол y Арена, Хабана Мидиц, Импацто Латино са коjима jе акивно радила и у Мексику. Последњих пет година Ниувyс живи и ради у Србиjи и ту се окушала у разноврсним музичким стиловима од попа и рока преко афробита до босса нове и других. Са бендом Гифт jе снимала и албум Дреамосцопе, чиjи jе члан била. 

 

Милица Георгиjевић као дугогодишњи професионални бубњар, перкусиониста и бек вокал, сарађивала jе са многим значаjним именима домаће сцене, а у већини бендова била jе и стални члан. Драгољуб Ђуричић, Група Зана, Ничим Изазван, Сви на под, Министарке, Beyonce tribute bend и многи други. По струци jе лектор, дипломирани филолог опште лингвистике, али jу jе живот одвео у сасвим другу професиjу. Уз велико музичко искуство, тежи да своj музички посао обавља уз велику љубав и професионализам, по чему jе колеге и сарадници знаjу. 

Tagovi

Komentari (0)