Замена столарије у стејановачкој школи

После радова на замени столарије у ОШ "Душан Јерковић" у Руми, као што је најављено, исти радови се обављају и на подручном одељењу румске ОШ "Вељко Дугошевић" у Стејановцима.

 zamenastolarijestejanovci19ggggggggg_590_393_100.jpg

Општина Рума је издвојила за овај пројекат 1,4 милиона динара, а радовима су обухваћени сви прозори на објекту, њих 12, као и петоро врата на учионицама, рекао је приликом данашњег обиласка радова, председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Користимо данашњи дан када нема деце и викенде, као што смо то радили и у другим школама. Монтажа столарије је при крају, следи постављањестакала и обрада око прозора и мислим да ће до понедељка све бити готово", изјавио је Манчић и нагласио да су радови били неопходни и да деца у Стејановцима треба да имају услове као и деца у градским школама.

"Догодине у школу у Стејановцима креће 14 првака и то је нешто што нас радује. Укупно у овом моменту имамо 32 ђака од првог до четвртог разреда и сви они ће имати боље услове за боравак у школи. Повећавамо енергетску ефикасност и правимо уштеду у потрошњи енергената током зиме, али оно што је најважније повећавамо и безбедност самих ђака. Приоритет за следећу годину је да урадимо фасаду. Имамо мале проблеме на једном делу крова где долази до прокишњавања. Даћемо налог да се то санира пре ове зиме", казао је Манчић.

Даринка Жеравић, која је већ 30 година учитељица у Стејановцима, наглашава да су радови обрадовали и саме ученике, који су са ентузијазмом предложили да и они сами помогну да се посао заврши на време.

"Деца се радују, учествовала су у припремању учионица да радосно дочекају мајсторе, чак су питали да ли треба и они нешто да помогну како би школа била лепша. Они су иначе добри ђаци, вредни и надам се да ће нам бити лепо, биће нам топлије свакако. Били су велики рачуни за гас, заиста смо се борили већ уназад 4-5 година како је столарија пропала и ово је дошло у правом тренутку", наглашава учитељица Даринка.

Директорица ОШ "Вељко Дугошевић", Јасмина Вукановић сматра да ће школа, у којој већих улагања није било бар три деценије, добити лепши изглед, а да ће радови на санацији крова, па и уређењу фасаде, употпунити слику.

"Нама су сви радови значајни, посебно због уштеде енергије и потрошње огрева, односно гаса јер се сада грејемо на гасне пећи. Стари прозори субили доста оштећени и почели су да труле, већ неколико година ми покушавамо да то решимо, ево сада захваљујући локалној самоуправи, на радост свих, у томе ћемо и успети", рекла је директорица Вукановић.

Tagovi

Komentari (0)