Замена столарије у ОШ Душан Јерковић

У Основној школи "Душан Јерковић" у Руми у току су радови на замени столарије на западној страни објекта. Општина Рума је за ову намену издвојила 3 милиона динара, а биће замењено свих 38 старих, дотрајалих прозора на страни школе која гледа на Врдничку улицу. Радови ће обухватити и подручно одељење ОШ "Вељко Дугошевић" у Стејановцима где ће бити промењено 15 прозора.

 prozoridusanova19a_590_393_100.jpg

Радове је данас обишао председник Општине Рума Слађан Манчић, у друштву начелника Општинске управе Душана Љубишића и директорице "Душанове" школе Наташе Станић.

"Искористили смо данашњи дан јер деца имају крос, пред нама је и викенд, а део радова ће се обавити и наредног викенда. Требали смо можда урадити раније када је био распуст, али и ово је право време, јер тек треба да уђемо у зимски период и верујем да ће ова нова столарија допринети већој енергетској ефикасности. Учионице ће бити топлије, а остварићемо и одређену уштеду у грејању ове школе", изјавио је председник Манчић захваливши се директорици Станић која је и покренула иницијативу да се овај посао уради.

"Ови радови ће бити обављени и у подручној школи „Вељко Дугошевић“ у Стејановцима. Одмах по завршетку ових радова у Руми, крећу радови у Стејановцима где мењамо 15 прозора на згради школе", рекао је Манчић и додао да ће у склопу ових радова у "Душановој" школи бити реконструисан и део канализационе мреже. Подсетимо, Општина Рума је за улагање у објекте основног и средњег образовања ове године издвојила око 17 милиона динара.

Директорица ОШ "Душан Јерковић" Наташа Станић напомиње да ови радови нису значајни само са аспекта енергетске ефикасности, већ и због боље безбедности самих ученика.

"Прозори су давно мењани и у веома су лошем стању, па ће ово школи много значити. Овом приликом се захваљујем председнику Манчићу и Општини Рума, учинили су јако велику ствар за нашу образовну установу. Није само у питању уштеда енергије већ и безбедносни разлози.Безбедност деце је јако битна у школи и било је стварно ургентно да се прозори промене у том делу школе", казала је Наташа Станић и истакла да је санација кровних прозора следећа битна ствар коју би требало урадити.

Председник Манчић је напоменуо да је у плану локалне самоуправе да уради замену столарије у целој школи.

"Предрачун имамо и идемо у правцу да сву столарију заменимо у овој школи. С обзиром да је у питању велико улагање нисмо се одлучили да ове године радимо све, већ само западну страну зграде. Новац у овогодишњем буџету смо усмерили на више школа, а радови се одвијају по приоритету, тамо где су најпотребнији", поручио је Манчић.

Tagovi

Komentari (0)