За рођендански концерт Београдске филхармониjе улазнице нестале за мање од сат времена

Филхармониjа открива – рођенданским концертом диригуjе Урош Лаjовиц 

За рођендански концерт Београдске филхармониjе заказан за 13. jун на Коларцу, владало jе очекивано велико интересовање. Дугачак ред се формирао у раним jутарњим часовима, а улазнице су се поделиле за мање од сат времена. 

red za ulaznice za rodjendanski koncert bgf.jpg

Београдска филхармониjа обележава век свог постоjања коjи ће поносно прослављати током целе године, од стотог рођендана 13. jуна 2023. до наредног jуна 2024. године. Сто свећица на своjоj историjскоj торти, “дуваће”на рођенданском концерту коjи поклања своjим љубитељима и на коме наступа заjедно са приjатељима и специjалним гостима. Филхармониjа открива да ће слављенички наступ предводити Урош Лаjовиц, дугогодишњи приjатељ оркестра и некадашњи шеф-диригент.

Маестро Лаjовиц предводио jе Београдску филхармониjу до сада чак 110 пута и убраjа се у наjзначаjниjе сараднике оресктра. У периоду од 2001–2005, био jе ангажован као шеф-диригент Београдске филхармониjе, а тада jе имао тежак задатак да поново успостави квалитет и нове стандард оркестра по коjима се данас Филхармониjа издваjа. Током четрдесетогодишње кариjере одржао jе више од 1400 концерата, дириговао у више од 90 различитих симфониjских оркестара и ансамбала и сарађивао са преко 900 солиста, а његов раскошан репертоар чине симфониjска и оперска дела. 

Рођенданским концертом почиње филхармониjско славље, а централни доагђаj обележавања jубилеjа бићи уз маестра Зубина Мехту, са коjим ће 20. jуна одржати Гала концерт на Коларцу. Круна церемониjалног обележавања стогодишњице биће на бесплатном концерту на отвореном уз чувену Дизни фантазиjу уживо, заjедно са Габриjелом Фелцом, 2. jула 2023. на Ушћу. 

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)