За пласман у II рунду на плажи Штранд у Новом Саду у суботу и недељу

BEACH – VOLLEY – III КОНТИНЕНТАЛНИ КУП 2018 – 2020.

 

Stefan Basta and Djordje Klasnic.jpg

 

Турнир I рунде III Континенталног купа 2018 – 2020. у beach – volley у обе конкуренциjе одиграће се на плажи Штранд у Новом Саду у суботу и недељу, 8. и 9. jуна, у оквиру квалификациjа за ОИ 2020. у Токиjу. За прва два места и пласман у II рунду, у конкуренциjи одбоjкашица бориће се Србиjа, Шведска, Израел и Албаниjа, а у конкуренциjи одбоjкаша Србиjа, Белорусиjа, Румуниjа и Сан Марино.

Србиjа ће у Новом Саду играти са подмлађеним саставом, с обзиром да су се ове седмице повредили Александра Алексић и Лазар Коларић.

У конкуренциjи одбоjкашица Србиjу ће представљати Милена Матић/Тамара Миљевић и Наташа Савовић/Нина Шкарић, а у конкуренциj одбоjкаша Стефан Баста/Вукашин Раjковић и Ђорђе Клашнић/Милош Милић.

Утакмице на Штранду почеће у суботу у 9.00 часова, а мечеви ће се играти на сваких 50 минута.

Касно вечерас, после техничког састанка, биће познат тачан распоред мечева. Свака селекциjа ће одиграти по два меча, а у случаjу нерешеног резултата играће се “златни меч”, коjи ће одредити коначног победника. 

Пласман у II рунду ће остварити по 2 селекциjе из свих 8 група I рунде.

Директан пласман у II рунду на основу ранг листе изборили су Чешка, Немачка, Холандиjа, Шваjцарска, Русиjа, Финска, Пољска и Шпаниjа у конкуренциjи одбоjкашица, и Пољска, Летониjа, Русиjа, Холандиjа, Норвешка, Италиjа, Аустриjа и Шпаниjа у конкуренциjи одбоjкаша.

II рунда ће се одиграти у маjу 2020, а Финални турнир 22 – 28. jуна 2020. у Холандиjи.

Само победници ће изборити учешће на Олимпиjским играма у Токиjу.

 

 

Новица Сарић

Портпарол

 

Tagovi

Komentari (0)