XXI СПОРТСКА БАJКА – IV СПОРТСКИ МЕМОРИJАЛ ВУКА БОJОВИЋА

Изузетна нам jе част да вас позовемо на спортско хуманитарну манифестациjу XXI Спортску Баjку и IV спортски мемориjал Вука Боjовића у недељу 23.jуна 2019 год у 10х у Бео Зоо врту, у организациjи КК Ниппон и Бео зоо врта.

 

Screen Shot 2019-06-17 at 10.16.01 PM.png 

Идеjни творац проjекта jе Тања Петровић, заслужни спортиста Jугославиjе, светска шампионка у каратеу, коjа jе своjе животно искуство преточила у мисиjу едукациjе и васпитања деце кроз спорт.

Циљ Спортске Баjке jе усмерен на промоциjу и развоj спорта међу децом и омладином као и на промоциjу здравог и активног живота целе породице.

 Screen Shot 2019-06-17 at 10.16.57 PM.png

Већ четири године Спортска Баjка се организуjе у Зоо врту као манифестациjа од значаjа за град Београд под покровитељством градског секретариjата за спорт и омладину што говори о значаjу и квалитету манифестациjе коjа има све више учесника и на хиљаде посетилаца. Спортску Баjку су од почетка организовања подржавале спортске институциjе: ОКС, Министарство омладине и спорта РС, Канцелариjа за Косово и Метохиjу, ресорна министарства.

Хуманитарни карактер Спортске Баjке усмерен jе на укључивање социjалних група и особа са инвалидитетом у спорт и културу путем учешћа на радионицама, спортским надметањима и спортским трибинама. Сакупљање пакетића уместо улазница у Зоо врт представља радост за сву децу, посетиоце Зоо врта из ове циљне групе.

 

Као и сваке године хуманитарне активности Спортске Баjке усмеравамо на одређену циљну групу, а ове године смо органозовали друзење са децом коjа се леце на Институту за онкологиjу и то 18.jуна 2019.г. у 12х. Тим Спортске Баjке у саставу каратисткиња Ропрет Тара, првак државе, првак Балкана, првак Медитерана, III у Европи; кошаркаш Игор Ракочевић, НБА играч, првак светског КУПа, првак ЕВРО лиге; ватрполиста Виктор Рашовић, ИИИ на светском првенству, првак Европе, првак Медитерана; Андреj Дрмановићи Немања Сибиновић, jуниорски европски прваци у кендоу, ритмичка гимнастичарка репрезентативка Миона Милошевић, фубалерка Jована Лепосавић(ЖФК Рад) и Игор Ђокић, репрезентативац у фудбалу на песку.

Screen Shot 2019-06-17 at 10.16.34 PM.png 

Промотер овогодишње Спортске баjке jе глумац Милан Васић.

 

Спортска Баjка jе подељена на два сегмента сходно циљевима:

  1. ТАКМИЧАРСКА СПОРТСКА БАJКА– организуjе се у циљу надметања 20 спортова, едукациjе родитеља, тренера, деце и свечаног приказивања свих учесника кроз следеће активности:
  2. Спортски мемориjал Вука Боjовића
  3. Спортска трибина
  4. Свечано отварање и дефиле спортова
  5. РЕВИJАЛНА СПОРТСКА БАJКА– организуjе се у циљу промоциjе великог броjа спортова, приказивања и упознавања мало заступљених спортова, повезивања културе, уметности и спорта као и  промоциjе забавног аспекта спорта кроз следеће активности:
  6. 40 спортских, креативних и едукативних радионица
  7. Карневал спорта
  8. Ревиjа Спортске Баjке

Надамо се да ћете и ви бити део наjлеше дечиjе Баjке спорта у Бео Зоо врту.

 

 

Тања Петровић

Председник KK NIPPON

Tagovi

Komentari (0)