Веслање: У Пловдив са 18 посада

Српска веслачка репрезентациjа, коjу чини по девет jуниорских и кадетских посада у четвртак, 23. августа 2018, отпутовала у Бугарску коjа ће за викенд (25. и 26. август) бити домаћин Балканског првенства

 

Juniorski dvojac Todor Stankovic, Marko Prodanovic Foto FISA.jpg 

 

Пловдив ће 25. и 26. августа 2018. бити домаћин Балканског првенства. На основу учинка у досадашњем делу сезоне и сходно резултатима на изборноj регати почетком августа своjе место у српском тиму за такмичење у Бугарскоj обезбедило jе по девет jуниорских и кадетских посада. У скифу за кадете веслаће Мирослав Jовановић, у дубл скулу за кадете Петар Шаврљуга и Александар Грбић, у двоjцу за кадете Никола Солдатовић и Андриjа Jевтић, у четверац скулу за кадете Мирослав Jовановић, Петар Шаврљуга, Александар Грбић и Милош Павловић, у четверцу за кадете Ђорђе Грубер, Никола Стеванић, Ранко Самарџиjа и Никола Коларевић, а у осмерцу за кадете Милош Граовац, Милан Иброчић, Jован Љуна, Бошко Костић, Игор Мартиновић, Огњен Србиновић, Дарко Малишић, Вук Марковић и кормилар Милош Симић. Маша Бугарски ће наступити у скифу за кадеткиње, Миња Визи и Ива Лазић у дубл скул за кадеткиње, а Маша Бугарски, Миња Визи, Ива Лазић и Андриjана Миjаиловић у четверац скулу за кадеткиње.

 

Juniorski cetverac Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković, Marko Đuranović Foto FISA.jpg

У конкуренциjи jуниора у Пловдиву ће се огледати Душан Стефановић у скифу, Марко Торбица и Славко Савић у дубл скулу, Марко Продановић и Тодор Станковић у двоjцу, Душан Стефановић, Марко Торбица, Славко Савић и Иван Катић у четверац скулу, Вељко Матић, Павле Лиjескић, Коста Петковић и Марко Ђурановић у четверцу, а Марко Продановић, Тодор Станковић, Вељко Матић, Павле Лиjескић, Коста Петковић, Марко Ђурановић, Никола Лончар, Димитриjе Сечуjски и кормилар Милош Симић у осмерцу. Jана Тарабић ће весалти у скифу за jуниорке, Маша Безбрадица и Анђела Нишевић у дубл скулу за jуниорке, а Jана Тарабић, Маша Безбрадица, Анђела Нишевић и Ана Миковић у четверац скулу за jуниорке.

– Наше jуниоре и кадете очекуjе изузетно тежак посао у Пловдиву. За ривале ће, између осталог, имати Румуне, коjи израстаjу у веслачку велесилу, затим Грке, коjи на готово сваком светском првенству за jуниоре дођу до барем два одличjа, као и Турке, чиjе jе веслање у повоjу. У сваком случаjу када jе конкуренциjа jуниора у питању наjвише у Истанбулу очекуjемо од две посаде коjе су наступиле на овогодишњем Светском првенству за jуниоре у Рачицама и Европском првенству за jуниоре у Гравелину. То су двоjац Марко Продановић, Тодор Станковић, коjи jе на поменутим такмичењима стигао до Б финала, и четверац Марко Ђурановић, Коста Петковић, Павле Лиjескић, Вељко Матић, осваjач бронзе у Гравелину и учесник Б финала у Рачицама где jе, додуше, уместо Петковића веслао Андриjа Сименуновић– казао jе тренер Саша Мимић, поред кога ће у стручном штабу репрезентациjе Србиjе на Балканском првенству бити и Горан Тодоровић, Милош Чудић, Милош Томић, Алекса Ђокић, Стеван Стоjановић и Саша Драгутиновић.

Заменик координатора за jуниоре и кадете каже да ће кадетску репрезентациjу предводити осам момака коjи су у досадашњем делу сезоне показали наjвише.

– У првом реду наши адути за висок пласман у кадетскоj конкуренциjи требало би да буду дубл скул Петар Шаврљуга, Александар Грбић, двоjац Никола Солдатовић, Андриjа Jевтић и четверац скул Мирослав Jовановић, Петар Шаврљуга, Александар Грбић, Милош Павловић. Када jе женски део екипе у питању надамо се да ће Миња Визи и Ива Лазић у дубл скулу за кадеткиње и Маша Бугарски у скифу за кадеткиње, коjе су недавно имале ватрено крштење на великоj међународноj сцени учешћем на Светском првенству за jуниоре у Рачицама, показати своjу праву вредност тим пре што ће, за разлику од планетарног шампоната, у Пловдиву наступити у своjоj узрасноj категориjи– истакао jе Мимић.

Пут Истанбула репрезентациjа путуjе у четвртак, а поред такмичара и тренера, у српскоj експедициjи биће и генерални секретар Веслачког савеза Србиjе Небоjша Jевремовић, Ивана Влаховић и Дубравка Вишацки из канцелариjе Савеза, као и Урош Минић коjи ће бити jедан од судиjа на Балканском шампионату.

 

 

logo, balkanska veslacka asocijacija.jpg

 

 

Београд, 23. август 2017.                                         Прес служба Веслачког савеза Србиjе

Tagovi

Komentari (0)