Веслање: Сви српски чамци у А финалима у Пиедилуку

Наши репрезентативци у суботу пре подне бориће се за одличjа првог финалног дана 33. интернационалне мемориjалне регате „Paolo D'Aloja“

 

 Jovana Arsic.jpg

 

Свих пет српских чамаца ће у суботу, 13. априла 2019, борити за одличjа првог финалног дана 33. интернационалне мемориjалне регате „Paolo D'Aloja“, коjа jе у петак почела у Пиедилуку. Мартин Мачковић и Александар Филиповић су до А финала дубл скула стигли победом у своjоj групи квалификациjа с резултатом 6:40.09. Триjумфално до трке за медаљу стигла jе и Jована Арсић у женском скифу. Наша репрезентативка jе с временом 7:48.42 била наjбоља у своjоj групи квалификациjа. Двоjац кога чине браћа Беђик, Ненад и Александар, у своjоj групи квалификациjа с резултатом 6:33.27 jе био трећи, а исти пласман у своjоj групи квалификациjа скифа за лаке веслаче остварио jе и Милош Станоjевић (7:19.03). Захваљуjући времену оба ова чамца пласирала су се у А финалае. Последњи до окршаjа за одличjа стигао jе Милош Васић у скифу. Наш репрезентативац jе у своjоj групи квалификациjа с временом 7:17.68 заузео треће место чиме се пласирао у полуфинале. У борби за финале био jе четврти с 7:19.83 и тако стигао до наjбољих осам, колико ће се огледати у свим финалима.

У суботу први ће финале веслати Станоjевић у скифу за лаке веслаче (9,10 ч). Након њега за одличjа ће се борити Васић у скифу (9,30 ч), а потом Арсићева у женском скифу (9,40 ч). Финале двоjца у коjем ће наступити браћа Беђик на програму jе у 10 ч, док ће се 20 минута касниjе одржати трка за одличjа у дубл скулу, у коjоj веслаjу Мачковић и Филиповић. У субору поподне на програму су квалификациjе за надељна финала. Арсићева и Станоjевић ће поново наступити у женском скифу, односно скифу за лаке веслаче, док ће од осталих веслача бити формиран четверац скул чиjи ће састав бити одређен након суботњих финала.

 

Београд, 12. април 2019.                                    Прес служба Веслачког савеза Србиjе

Tagovi

Komentari (0)