Веслање: ПРВО ЗВАНИЧНО ВЕСЛАЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У 2019.

У недељу, 3. марта 2019, у Хали спортова “Кристална дворана” у Зрењанину биће одржано Првенство Србиjе на ергометрима на коjем ће се за одличjа борити око 400 такмичара и такмичарки

 

slika_78185838.jpg 

Прилику да у 2019. покажу своjе тренутне квалитете и да наговесте како су радили у зимском периоду наши веслачи и веслачице имаће у недељу, 3. марта 2019. Тачно у 10 часова у Хали спортова “Кристална дворана” у Зрењанину, у организациjи Веслачког савеза Србиjе и веслачких клубова Зренекс и Бегеj 1883, а уз помоћ Града Зрењанина. почиње Првенство Србиjе на ергометрима на коjем ће се за титуле државних првака огледати око 400 такмичара и такмичарки, међу коjима су и многоброjни репрезентативци наше земље. Поред свих српских клубова, коjи ће се борити и за звање укупног победника, на популарноj Ергометриjади своjе умеће на ергометру моћи ће да покажу и студенти и ветерани.

По речима председника Бегеjа 1883 Данета Лужаића Зрењанин jе спреман да угости српску веслачку елиту на своjеврсноj премиjери нове сезоне.

slika_32460450.jpg

 

– Иако нас очекуjе jош много посла када jе припрема дворане у питању, будући да са инсталациjом опреме можемо да почнемо тек у суботу увече након редовних програма, сигуран сам да ће у недељу уjутру сви учесници Првенства Србиjе на ергометрима бити задовољни условима за такмичење. Покушаћемо да се као домаћини прикажемо у наjлепшем светлу и да оправдамо поверење Веслачког савеза Србиjе. Оваj догађаj има огроман значаj за веслање у Зрењанину, самим тим и за два клуба из овог града – Зренекс и Бегеj 1883. Веслање jе ових дана jедна од главних спортских тема у нашем граду и то нам изузетно приjа. Лане jе Бегеj 1883 организовао Школско првенство на ергометрима и од тог догађаjа ствари по наш клуб и спорт су кренуле на боље. Надамо се да ће предстоjећа Ергометриjада дати jош jедан снажан импулс стабилизациjи, реафирмациjи и развоjу веслачког спорта у Зрењанину, града коjи jе изнедрио Милорада Станулова, осваjача за сада jединих олимпиjских медаља у српском веслању – казао jе први човек Бегеjа 1883 Дане Лужаић.

Државно првенство ће бити у свим узрасним категориjама – пионирскоj, кадетскоj, jуниорскоj, сениорскоj, као и у конкуренциjи ветерана и студента. Титулу брани Партизан чиjи су веслачи прошле године са 103 бода освоjили екипно прво место. Друго место 2018. припало jе Црвеноj звезди (53), а треће Галебу (24).

 

Tagovi

Komentari (0)