Веслање: Ко ће до трофеjа укупног победника Првенства Србиjе?

ПРЕД ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО НА АДИ ЦИГАНЛИJИ(21-22. СЕПТЕМБАР 2018)

 

 Detalj sa jednog od prethodnih Prvenstva Srbije.JPG

 

 

 

У петак и суботу, 21. и 22. септембра 2018, на Регатноj стази на Савском jезеру биће одржано наjзначаjниjе и наjjаче домаће такмичење – Првенство Србиjе. За титуле државних првака водиће се борбе у свим дисциплинама, осим у скифовима и двоjцима за jуниоре и jуниорке, те сениоре и сениорке, у коjима jе осваjаче трофеjа дало Првенство Србиjе у малим чамцима одржано почетком маjа. На дводневном такмичењу на Ади Циганлиjи, чиjи ће први дан, због Светског првенства у пецању, морати да се одржи у петак, учестоваће 222 посаде из 14 српских клубова – Бегеjа 1883, Црвене звезде, Чуруга, Данубиуса 1885, Галеба, Графичара, Палића, Партизана, Пирота, Саве, Смедерева, Сребрног jезера, Тамиша и Зренекса и Jована Николића коjи наступа индивидуално. Ван конкуренциjе такмичиће се и клуб Jедрина из Вишеграда.

Првог дана државног шампионата на програму су су трке у пионирскоj и jуниорскоj конкуренциjи, а другог ће се за медаље борити сениори и кадети. У петак су квалификациjе од 10 часова, а финала од 12,15 ч. Истог дана биће одржана трка ветеранских скифова. У суботу квалификационе трке почињу, такође у 10 ч, док финални окршаjи стартуjу сат времена касниjе у односу на петак. Другог дана шампионата на делу ће се наћи и студентски осмерци.

Detalj sa jednog od prethodnih Prvenstva Srbije1.JPG

 

Иначе, ове године први пут ће бити званично проглашен укупни победник Првенства Србиjе на основу броjа освоjених медаља и то по олимпиjском критериjуму (у укупан скор не улазе резултати ветерана и студентских осмераца). С обзиром да у укупни скор улази и биланс са Првенства Србиjе у малим чамцима пред предстоjећи шампионат води Црвена звезда са три злата, два сребра и jедном бронзом, а следе jе Партизан (3 злата – 1 сребро – 3 бронзе), Галеб (1 – 1,5 – 1), Смедерево (1 – 1 – /)...

За време Првенства Србиjе биће додељени и трофеjи Црвеноj звезди и Партизану за побенике овогодишњих Купа Србиjе, односно Омладинске лиге Србиjе.

 

Тренутни скор медаља на Првенству Србиjе

Клуб

Злато

Сребро

Бронза

Укупно

Црвена звезда

3

2

1

6

Партизан

3

1

3

7

Галеб

1

1.5

1

3.5

Смедерево

1

1

/

2

Графичар

/

1.5

/

1.5

Бегеj 1883

/

/

1

1

Чуруг

/

1

/

1

Данубиус 1885

/

/

1

1

 

 

Tagovi

Komentari (0)