Веслање: Ђерић и Славнић за одличjе у Бресту

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРЕ ДО 23 ГОДИНЕ (БРЕСТ, БЕЛОРУСИJА, 1-2. СЕПТЕМБАР 2018)

Dubl skul Igor Djeric, Dusan Slavnic3.jpg 

 

Српски дубл скул Игор Ђерић, Душан Славнић директно из квалификациjа се пласирао у финале Европског првенства за сениоре до 23 године у Бресту где ће се у недељу од 12,50 ч борити за европско одличjе

 

Српски дубл скул jе са одличном оценом положио први тест на Европском првенству за сениоре до 23 године, коjе jе у суботу, 1. септембра 2018, почело у Бресту. Игор Ђерић и Душан Славнић су у првоj групи квалификациjа с временом 6:23.66 заузели друго место и тако са првопласираном посадом Грчке изборили директан пласман у финале, коjе jе на програму у недељу од 12,50 ч. Треће, четврто и пето место у овоj групи квалификациjа заузели су чамци Румуниjе (6:28.45), Естониjе (6.43.43) и Чешке (7:00.24) и они ће у суботу поподне прилику за пласман међу шест наjбољих посада тражити у репесажу.

Ђерић и Славнић су после првих 500 метара били трећи иза светских првака у дубл скулу за млађе сениоре Грка Тоускоса и Стергиакасаи Румуна Халмагаина и Коjокаруа. Поредак три прва чамца ниjе се мењао ни на уласку у другу половину трке. Тада jе наш дубл скул кренуо у напад на чамац Румуниjе. Борба прса у прса траjала jе готово 500 метара, а из ње су као победници изашли Ђерић и Славнић. После дуготраjног окршаjа сломили су чамац Румуниjе и заузели чврст курс ка финалу, завршивши трку са другим резултатом комплетних квалификациjа. Из друге групе квалификациjа директно у финале су се пласирали чамци Пољске (6.25.49) и Аустриjе (6:27.07), док су репесаж отишле посаде Данске (6:29.51), Русиjе (6:40.77) и Велике Британиjе (6:44.80).

– Ђерић и Славнић су нешто слабиjе стартовали, али су то надокнадили одличним веслањем у средишњем делу трке, коjе им jе донело заслужен пласман у финале. Имамо 24 часа да се припремимо за окршаj за одличjа, а видећемо у финалу колико могу боље од онога што су пружили у квалификациjама. Све у свему задовољан сам суботњим издањем тим пре што им jе то била прва званична трка у овом саставу– казао jе тренер Александар Ивковић.

 

Београд, 1. септембар 2017.                                 Прес служба Веслачког савеза Србиjе

 

Evropsko prvenstvo za seniore do 23 godine 2018_Logo.jpg

Tagovi

Komentari (0)